mako
פרסומת

9 מתכונים לליל הסדר לאוכלי קטניות

נפל עליכם הכבוד לארח את ליל הסדר הקרוב ועכשיו אתם צריכים להרכיב תפריט לאוכלי קטניות? אז הנה, כאן תוכלו למצוא ארוחה שלמה מא' ועד ת' – ממרק הקניידלך והסלטים, דרך מנות עיקריות בשריות וחגיגיות ועד הפאי המפנק של קרין גורן שאף אורח (ומארח) לא יוכל לסרב לו

mako אוכל
פורסם:
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק ירקות עשיר עם קניידלך

יש אנשים, אנחנו חלק מהם, שכל השנה מחכים לפסח רק בשביל משהו אחד: כדורי קניידלך עגלגלים שנמסים בפה. במרק הקניידלך הזה, חוץ מהכדורים המופלאים, יש חזה הודו, תבלינים טובים והמון המון ירקות שהופכים אותו למרק עשיר ועמוק טעמים במיוחד. דרך מושלמת להתחיל את ארוחת החג.

מרק ירקות עם קניידלך
מתכון מנצח של יונית צוקרמן | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חצילונים ממולאים בשר ואורז

כשתהיו מוכנים למנה נוספת, החצילונים האלה של נוף עתאמנה אסמעיל יבואו לכם בול. הם קטנים, כך שאפשר ליהנות מהם בלי להרוס את התיאבון להמשך הארוחה, הם רכים בטירוף אחרי שהתבשלו ברוטב עגבניות טוב, ואם יישאר מהם משהו – ביום למחרת הם יהיו אפילו יותר טעימים.

חצילונים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות
טעימים ומושלמים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה ופול ירוק

כשפגשנו את המתכון הזה לסלט תפוחי אדמה, משהו בחיים שלנו השתנה. נשמע דרמטי, נכון, אבל באמת שסלט התפודים המעולה (והטבעוני) הזה הוא מאסט מרענן בכל ארוחה, פסח או לא. הפול הירוק, הקלמטה והרוטב הלימוני והקליל הופכים אותו למוצלח וממכר במיוחד.

פרסומת

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

צריך להבין משהו על המנה הזאת, של תום פרנץ: כמה שהיא מושקעת ומרשימה – ככה היא טעימה ועשירה. הר לבן שמתוכו בוקע תבשיל בקר ופטריות ביין אדום, ומה שהכי יפה פה זה שממש פשוט וקל להכין את זה. אז תבחרו את הפטריות שאתם הכי אוהבים ועופו על הכיפה המדהימה הזאת.

פרסומת

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור
כל כך מרשים, לא להאמין שזה כזה קל להכנה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

הנה מנה שרק מתחשק לקחת כף ולזלול ישר מהסיר: גרגירי חומוס רכים, הרבה ירוק, קצת אדום וחתיכות עסיסיות של פרגית ספוגה ברוטב, שכל כולו בית ואווירת חג. כל מה שחסר זה מצה, לטבול ברוטב, והסתדרתם.

פרגית מבושלת עם חומוס, זיתים ולימון
צבעוני, יפה וטעים | צילום: שירן גרנות

בטטה בתנור בניחוח משכר

בטטות כתומות, בצלי שאלוט ובלסמי שיעלו ניחוחות משגעים עד הבית של השכנים. שמים בתבנית גם קצת סוכר חום, ומקבלים בטטות פריכות עם טיפה קירמול.

בטטות אפויות בניחוח משכר
רק לקרב את האף ולהסניף את הריח הזה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

סלט עדשים שחורות ובטטה

ואם אנחנו בעסקי הבטטות, הנה עוד מנה מצוינת עם חומר הגלם הכיפי הזה: סלט בריאותי ומרענן שגם הצמחונים בשולחן יתלהבו ממנו, אבל לא רק הם. יש פה עדשים שחורות, ארוגולה, פטרוזיליה ובשביל הקראנץ' גם סלרי ופקאנים, שמשדרגים כל ביס.

סלט עדשים שחורות ובטטה
בריא, פריך וצבעוני | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט טבולה פטנט

רגע, איך טבולה? זה בורגול, וזה חמץ. אז לא, לא התבלבלנו, הטבולה הזאת בכלל עשויה מכרובית. עז תלם, האיש שגרם לנו להתאהב מחדש בתפרחת המהממת הזאת, נותן פה מתכון לטבולה שקל נורא להכין והיא גם סופר טעימה ואפילו דיאטטית. 

פרסומת

סלט טבולה פטנט
תאמינו או לא - זהו לא בורגול | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות

פאי שוקולד וקוקוס

אולי כרגע נראה לכם שזה לא יגיע לעולם - עם כל המנות, ההגדה, השירים ושאר הטקסים המשפחתיים - אבל הרגע של המנה האחרונה והמתוקה שלנו יגיע, הוא תמיד מגיע, ושווה לחכות לו. מדובר בפאי חתיכי של קרין גורן, ואתם אפילו לא צריכים בשבילו מעבד מזון או מיקסר משוכלל. אז קדימה, לעבודה וחג שמח.

קרין גורן - פאי שוקוקוקוס
ואפילו לא צריך מיקסר או מעבד מזון | צילום: שי פרנקו למגזין "את", mako אוכל