קינוחים כשרים לפסח ממש לא צריכים להיות טעימים פחות מקינוחים עם חמץ, והשף קונדיטור אורן בקר מציע ארבעה מתכונים מתוקים ומפתיעים שיעשו לכם חשק לפסח כל השנה. זה הזמן להיפרד מעוגת המצות
7. מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה, עד שהיא מתייצבת.
8. בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-3 ס"מ זה מזה.
9. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בחלקן העליון. חשוב לא לאפות אפיית יתר, כדי שנקבל עוגיות במרקם עסיסי.
10. מניחים את העוגיות להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין.
עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן
המרכיבים (ל-100 עוגיות): 90 גרם (1/3 כוס ועוד כף) שמן קנולה 190 גרם (כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר 20 גרם (כף ועוד כפית) דבש 120 גרם ביצים (כ-2 ביצים בגודל M) 100 גרם (3/4 כוס) קמח אורז מלא 30 גרם (1/3 כוס) קמח טפיוקה 30 גרם (1/4 כוס) קמח קינואה 4 גרם (כפית) אבקת אפייה 2 גרם (חצי כפית) מלח 50 גרם (1/3 כוס) סיבים תזונתיים 50 גרם (1/4 כוס פחות כף) מים 200 גרם אגוזים - שקדים ולוז, חלק טחונים וחלק גרוסים 120 גרם חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה או בעבודה ידנית עם מטרפה, מערבלים היטב שמן, סוכר, דבש וביצים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
2. מנפים יחד את כל האבקות ומוסיפים לקערה.
3. מערבלים מעט ומוסיפים את המים, מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבלים באמצעות לקקן. מקררים היטב.
5. יוצרים עיגולים קטנים (אם רוצים להיות מדוייקים אז במשקל 12-15 גרם) ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, אך נזהרים לא לשרוף.
7. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ל-20-25 דקות נוספות, עד לייבוש מלא.
8. מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.
עוגת קוקוס תפוז|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
עוגת קוקוס בניחוח תפוז ושוקולד
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 25X9 ס"מ): 2 ביצים 2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה) 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן קנולה 1/4 (50 גרם) שמנת חמוצה 3 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים טרי 1 כפית קליפת תפוז מגוררת 50 גרם (5 כפות) קמח תפוחי אדמה 50 גרם (5 כפות) קורנפלור 1 כפית אבקת אפייה 60 גרם (קצת יותר מחצי כוס) קוקוס טחון 40 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
5. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.
6. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר. מסירים מהאש ויוצקים את הסירופ החמים על העוגה.
7. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד לבן ושמן בקערה מעל מים חמים (בן מארי). מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצפים את העוגה לאחר שהצטננה ומפזרים מעט שבבי קוקוס טחון.
כדאי לדעת:
* אפשר להמיר את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת שבמתכון במיץ מכל פרי אחר שאוהבים.
* אפשר להוסיף לציפוי השוקולד הלבן 2 טיפות של צבע מאכל כתום כדי להדגיש את האלמנט התפוזי, או להמיר את השוקולד הלבן שבציפוי בכל שוקולד אחר.