עוגיות בראוניז כשרות לפסח
עופר גל מבוטיק סנטרל מציע בראוניז בגרסה מיוחדת לחג: בראוניז שוקולדיים וטעימים להפליא, עם טוויסט קטן של אגוזי קשיו. אף אחד לא ינחש שזה כשר לפסח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הקמח הרגיל הוחלף בתערובת של קמח תפוחי אדמה, שקדים מולבנים טחונים ומעט קמח מצה, וחוזק עם ביצה נוספת. התוצאה: מתכון שוקולדי טעים להפליא, מתובל באגוזי קשיו.
מרכיבים (16 מנות):
400 גרם שוקולד מריר 56%
400 גרם חמאה
450 גרם סוכר (2 כוסות ורבע)
7 ביצים
120 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס פחות 2 כפות)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים (חצי כוס)
50 גרם קמח מצה (קצת פחות מחצי כוס)
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
3 כפיות תמצית וניל משובחת
50 גרם אגוזי קשיו גרוסים (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד המריר והחמאה.
2 מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מארי עד שהסוכר נמס היטב. מעבירים לקערת המיקסר.
3 מוסיפים תוך ערבוב מהיר את הביצים, הקמחים (והשקדים הטחונים), אבקת האפייה והווניל.
4 מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית 25*25 מרופדת נייר אפייה ומיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית. מפזרים את הקשיו.
6 אופים כ-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו. מוציאים מהתנור, מצננים היטב וחותכים ל-16 קוביות. שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ויבש.