אוכל
צילום׃ חגית גורן , בוטיק סנטרל

עוגיות בראוניז כשרות לפסח

עופר גל מבוטיק סנטרל מציע בראוניז בגרסה מיוחדת לחג: בראוניז שוקולדיים וטעימים להפליא, עם טוויסט קטן של אגוזי קשיו. אף אחד לא ינחש שזה כשר לפסח

עופר גל | בוטיק סנטרל | פורסם 06/04/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקמח הרגיל הוחלף בתערובת של קמח תפוחי אדמה, שקדים מולבנים טחונים ומעט קמח מצה, וחוזק עם ביצה נוספת. התוצאה: מתכון שוקולדי טעים להפליא, מתובל באגוזי קשיו.

מרכיבים (16 מנות):

400 גרם שוקולד מריר 56%

400 גרם חמאה

450 גרם סוכר (2 כוסות ורבע)

7 ביצים

120 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס פחות 2 כפות)

50 גרם שקדים מולבנים טחונים (חצי כוס)

50 גרם קמח מצה (קצת פחות מחצי כוס)

6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

3 כפיות תמצית וניל משובחת

50 גרם אגוזי קשיו גרוסים (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד המריר והחמאה.

2 מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מארי עד שהסוכר נמס היטב. מעבירים לקערת המיקסר.

3  מוסיפים תוך ערבוב מהיר את הביצים, הקמחים (והשקדים הטחונים), אבקת האפייה והווניל.

4 מחממים תנור לחום של 165 מעלות.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית 25*25 מרופדת נייר אפייה ומיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל פינות התבנית. מפזרים את הקשיו.

6 אופים כ-18 דקות, עד שהבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו. מוציאים מהתנור, מצננים היטב וחותכים ל-16 קוביות. שומרים בקופסה אטומה במקום קריר ויבש.

>> הדור הבא של המצה בריי

>> כל המתכונים לפסח