טורט תותים וקצפת כשר לפסח
לא רק שהעוגה הזאת פשוטה להכנה, טעימה ויפה, היא אפילו מתאימה לצליאקים במשך כל השנה. אפשר להשתולל ולמלא את הטורט במה שבא לכם
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
6 ביצים
450 גרם (1/4 2 כוסות) סוכר
150 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים טחונים
150 גרם (1/2 1 כוסות) קמח תפוחי אדמה
1/2 1 כוסות שמן
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כפית מלח
למילוי ולקישוט:
3 מכלי שמנת מתוקה
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
תותים
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה, כ-5 דקות. מוסיפים את כל יתרת המצרכים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 2. מעבירים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 60 דקות. לאחר 20 דקות מכסים בנייר אפייה, כך שהעוגה לא תשחים יתר על המידה. מצננים.
3 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר, הפודינג ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
4 חותכים את העוגה לרוחבה, וממלאים בשליש מהקצפת. סוגרים את העוגה ומורחים את יתרת הקצפת מעל ומסביב. מקשטים בתותים.