עוגת קרמבו עם תחתית כדורי שוקולד
אנחנו מכירים עוגות קרמבו, גם לפסח. הקטע בעוגת הקרמבו הספציפית הזאת הוא התחתית - שהיא בעצם תערובת של כדורי שוקולד. יחד עם הפודינג השוקולדי והגנאש מלמעלה - מדובר ביופי של קינוח לפסח
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ):
300 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
1 כוס חלב
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד (או אינסטנט פודינג וניל + כף קקאו)
חצי כוס חלב
4 כפות סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם תחתית כדורי השוקולד: טוחנים את עוגיות היין במעבד מזון לקבלת פירורים גסים ומעבירים לקערה.
2 ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה חמאה, שוקולד מריר, ממרח שוקולד וחלב. טורפים תוך כדי המסה.
3 מעבירים את תכולת הקלחת לקערה עם פירורי העוגיות ומערבבים.
4.מעבירים את בלילת כדורי השוקולד לתבנית עגולה ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת גב של כף או בידיים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
5 לקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
6 מעבירים את הקרם לתבנית עם תחתית כדורי השוקולד, משטחים היטב בעזרת פלטה או גב של כף ומחזירים למקפיא לשעתיים.
7 לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של חצי דקה במיקרו. טורפים היטב לגנאש חלק.
8 מוזגים את הגנאש על העוגה הקפואה ומשטחים. מחזירים להקפאה עד התייצבות מלאה - כ-4 שעות או לילה. 5 שעות לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר.
** העוגה תישמר במקרר במשך כשבוע.
** לתוצאה גבוהה יותר מכינים את העוגה בתבנית 24 ס"מ.
** לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, את החלב בחלב סויה או חלב קוקוס ואת החמאה בתחליף כמו נטורינה או מחמאה.
בתיאבון!




