אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת קרמבו עם תחתית כדורי שוקולד

אנחנו מכירים עוגות קרמבו, גם לפסח. הקטע בעוגת הקרמבו הספציפית הזאת הוא התחתית - שהיא בעצם תערובת של כדורי שוקולד. יחד עם הפודינג השוקולדי והגנאש מלמעלה - מדובר ביופי של קינוח לפסח

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 10/04/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ):

300 גרם עוגיות יין כשרות לפסח

100 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

3 כפות ממרח שוקולד שאוהבים

1 כוס חלב

לקרם:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד (או אינסטנט פודינג וניל + כף קקאו)

חצי כוס חלב 

4 כפות סוכר 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

1 מתחילים עם תחתית כדורי השוקולד: טוחנים את עוגיות היין במעבד מזון לקבלת פירורים גסים ומעבירים לקערה.

2 ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה חמאה, שוקולד מריר, ממרח שוקולד וחלב. טורפים תוך כדי המסה.

3 מעבירים את תכולת הקלחת לקערה עם פירורי העוגיות ומערבבים.

4.מעבירים את בלילת כדורי השוקולד לתבנית עגולה ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת גב של כף או בידיים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

5 לקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

6 מעבירים את הקרם לתבנית עם תחתית כדורי השוקולד, משטחים היטב בעזרת פלטה או גב של כף ומחזירים למקפיא לשעתיים.

7 לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של חצי דקה במיקרו. טורפים היטב לגנאש חלק.

8 מוזגים את הגנאש על העוגה הקפואה ומשטחים. מחזירים להקפאה עד התייצבות מלאה - כ-4 שעות או לילה. 5 שעות לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר.

** העוגה תישמר במקרר במשך כשבוע.

** לתוצאה גבוהה יותר מכינים את העוגה בתבנית 24 ס"מ.

** לגרסת פרווה ממירים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, את החלב בחלב סויה או חלב קוקוס ואת החמאה בתחליף כמו נטורינה או מחמאה.

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!