לביבות בטטה אפויות עם טוויסט
מבחינתנו לביבות בטטה הן לחלוטין הכוכב שמנצנץ מעל כל החג. אחרי שהתאהבתם בסופגניות האשל שלה, טליה הדר מגישה את המתכון שלה ללביבות הכתומות עם טוויסט קטן שהופך אותן לגדולות מהחיים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
ללביבות:
1 בטטה בינונית, מגורדת בפומפיה
1 בצל בינוני, מגורד בפומפייה
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
כף וחצי שמן זית
מלח
פלפל
כף סויה
מעט כורכום
מעט סומאק
קורט סוכר חום
רבע כפית קארי הודי (אופציונלי)
5 טיפות שמן שומשום (אופציונלי)
מעט ג'ינג'ר טרי, מגורד (אופציונלי)
למטבל:
גביע יוגורט בטעם טבעי (או לאבנה על בסיס יוגורט)
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
קארי הודי (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1 שמים את כל מרכיבי הלביבות בקערה ומערבבים היטב עם מזלג.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 יוצרים לביבות בעזרת הידיים (תוך סחיטת הנוזלים) ומניחים בתבנית עם נייר אפייה (שימו לב לשמור על רווח בין לביבה ללביבה).
4 מכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.
5 מוציאים את הלביבות ומניחים להן להצטנן מעט.
6 מערבבים יחד בקערית הגשה את כל מרכיבי המטבל, מוסיפים מעל עוד נגיעה של שמן זית ופלפל שחור גרוס, ומגישים לצד הלביבות.
* ליצירת לביבות עגולות בצורה מושלמת אפשר להשתמש בקורצן עוגיות עגול.
את המתכון קיבלנו מטליה הדר, בעלת בלוג האוכל והאירוח בסטייל EshetStyle, שבו תוכלו למצוא עוד מתכונים קלים, טיפים פרקטיים וקיצורי דרך כיפיים, יעילים ובסטייל.