אוכל
צילום׃ בועז לביא, אסם

מיני סופגניות במילוי גאנאש שוקולד לבן

רוצים להרשים את האורחים והמשפחה בחג הקרוב? נכון, אתם יכולים להכין להם סופגניות רגילות עם ריבה או ציפויים, אבל מה דעתכם על סופגניות קטנות במילוי משגע של שוקולד לבן? מהן מותר לאכול אפילו שתיים

עמית דונסקוי | אסם | פורסם 16/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 כוסות קמח שמרים (או קמח רגיל ושמרים)

4 כפות סוכר

2 כפות שמן

3 חלמונים

2 ביצים

3/4 כוס + כף מלאה חלב פושר

2 כפות ברנדי

כף קליפת תפוז מגוררת (לא חייבים)

קורט מלח

מעט קמח רגיל לקימוח

שמן לטיגון עמוק

לציפוי:

כוס סוכר לבן

כף קינמון

לגאנאש שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן

מכל שמנת מתוקה

כף אינטסנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, הסוכר, השמן, החלמונים, הביצים, החלב והברנדי כ-5 דקות.

2 מוסיפים את קליפת התפוז והמלח, ומערבלים דקה נוספת.

3 מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשלוש שעות עד להכפלת הנפח.

4 לאחר התפיחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח. לשים מעט ומרדדים לעובי 2 ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר כ-2-3 ס"מ ומניחים להתפחה נוספת כשהם מכוסים בניילון נצמד או במגבת לכ-60 דקות.

5 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כדקה מכל צד. מוציאים לנייר סופג, טובלים בסוכר וקינמון מעורבבים ביחד ומניחים בצד.

6 מכינים את הגאנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת, מערבבים היטב ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות לקירור. מוציאים מהמקרר ,מכניסים לקערת המערבל, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם רך ויציב.

7 בעזרת שקית זילוף מזלפים את הקרם לסופגניות. אם רוצים אפשר לקשט בפירות יער ובעלי נענע.

 
>> לכל המתכונים לסופגניות
>> לכל המתכונים ללביבות>> לכל המתכונים לחנוכה