אוכל
צילום׃ Tatiana Volgutova, ShutterStock

לביבות תפוחי אדמה של אהרוני

אחרי כמעט שבוע שלם של לטקס, השדרוג של אהרוני בא לנו בול: הפעם לא מגררים את תפוחי האדמה אלא מבשלים אותם לפירה, ומשם ממשיכים. איזה יופי של מתכון

ישראל אהרוני | מגזין שופרסל | פורסם 13/12/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

גביע יוגורט

2 ביצים

כוס ורבע חלב

כוס וחצי קמח

כפית אבקת אפייה

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים (כחצי שעה, תלוי בגודל הקוביות). מסננים היטב, ומועכים לפירה.

2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

3 משמנים מחבת טפלון (רגילה או שקעים) ומחממים מעל להבה בינונית.

4 יוצקים מהתערובת למחבת (אפשר בעזרת מצקת למרק) ומטגנים 3-4 דקות מכל צד.

כל מתכוני הלביבות

הערות וטיפים

** אפשר לצקת את התערובת על עלי מרווה שלמים, ולקבל לביבות מקושטות.

** אפשר להוסיף לתערובת שלושת רבעי כוס גבינת פרמזן מגוררת דק.