צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
לביבות בצל כרישה ושיבולת שועל
אחת הסיבות שלנצח נעדיף לביבות על פני סופגניות היא שלביבות כמעט תמיד טעימות גם יום אחרי. השמנמנות האלה לא יוצאות דופן, ואם יישארו כמה, תהנו לזלול אותן גם למחרת בשמחה גדולה
קרן אגם | mako אוכל
| פורסם 06/12/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
3 גבעולי כרישות בינוניים שטופים ונקיים
בצל גדול קלוף וחצוי
2 ביצים גודל L
חצי כוס קווקאר (שיבולת שועל דקה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר עם מים את הכרישה ואת הבצל עד לריכוך.
2 מסננים אותם, מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, וטוחנים עד לקבלת תערובת ללא גושים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
3 מוסיפים לתערובת את הביצים ואת שיבולת השועל ומתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
4 יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים, ומשטחים אותם מעט בין הידיים (הבלילה אמורה להיות רכה אבל יציבה מספיק, אם יש צורך - מוסיפים עוד שיבולת שועל עד שאפשר ליצור ממנה כדורים).
5 מחממים שמן במחבת טפלון רחבה (טיגון חצי עמוק).
6 מטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות צבע שחום.
7 מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.