צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
לביבות ירק ותפוח אדמה
אנחנו כבר יודעים מה אנחנו מכינים לנר ראשון של חנוכה, עכשיו הבעיה היא רק לחכות עד אז, כי כבר עכשיו כל מיצי הקיבה שלנו בהשתוקקות. לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול, היכונו להסתערות
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 12/12/24
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
20-25 יחידות:
6 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים
2 בצלים לבנים, קלופים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
3 ביצים
רבע כוס קמח
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בצד הדק של המגררת. מעבירים לקערה גדולה.
2 מגררים את הבצלים על הצד העבה של המגררת ומוסיפים לקערה.
3 קוצצים את הירוקים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם ביצים, קמח, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב בעזרת הידיים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד ל-10 דקות.
4 מחממים שמן במחבת.
5 יוצרים לביבות בעזרת שתי הידיים וסוחטים את הנוזלים. מטגנים על להבה בינונית משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים חם.
לבלוג של עדי - עדיקוש