לביבה משפחתית בתנור
לא רק שלא צריך לחמם שמן במחבת בשביל הלביבות האלה, גם לא צריך ללבב אותן אחת אחת. ככה מכינים דף לביבה ענקי אחד, שאפשר ומומלץ להגיש עם מגוון רחב של תוספות. השנה נותנים ללביבות לעבוד אצלנו
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 24/12/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
2 כפות עירית קצוצה
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
כוס קמח לבן
2 כוסות (500 מ''ל) מים
להגשה:
שמנת חמוצה
עגבניות שרי
פטרוזיליה
עירית
פלפל חריף, פרוס דק
בצל סגול, פרוס דק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מגררים את תפוחי האדמה והבצל בחלק הגס של הפומפייה ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים עירית, שמן זית, מלח, פלפל שחור, קמח ומים ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת נייר אפייה ומשטחים בצורה אחידה. אל תחששו מזה שהבלילה נוזלית, המים יתאדו באפייה.
5 אופים 45 דקות, עד הזהבה.
6 מוציאים את הלביבה מהתנור ומקשטים בשמנת, עגבניות שרי, פטרוזיליה, עירית, בצל סגול או כל תוספת שבא לכם. פורסים ואוכלים.
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!