אוכל
צילום׃ יפעת רגב, פשוט לאפות עם יפעת רגב

סופגניות ללא גלוטן

יפעת רגב היא אופה בחסד עליון, ולכן אם היא טוענת שהצליחה לפצח את הדרך להצליח עם סופגניות ללא גלוטן - אנחנו מאמינים לה. ככה עושים את זה

יפעת רגב | פשוט לאפות עם יפעת רגב | פורסם 03/12/23 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי הרבה ניסיונות עם קמח ללא גלוטן, גיבשה יפעת רגב את הכללים הבאים לסופגניות ללא גלוטן. לגזור ולשמור:

 

1. מכוון שלקמחים לל"ג מוסיפים הרבה פעמים סויה, במטרה להוזיל עלויות, הם לעיתים סובלים מריח לוואי של סויה. יפעת פותרת את זה בהוספת קליפת לימון מגוררת משני לימונים ומיץ מלימון אחד לבצק.

 

2. במקום שלושת רבעי כוס סוכר במתכונים אחרים - עם קמחים ללא גלוטן היא מוסיפה כוס וחצי סוכר, כדי לטשטש את טעמי הלוואי.

 

3. קמחים לל"ג צריכים כמות גדולה יותר של נוזלים, בגלל העמילנים שסופחים אליהם מים. לכן הבצק צריך להיות דביק, ויש לעבוד איתו בידיים משומנות היטב.

מרכיבים :

ל-12 סופגניות:

500 גרם קמח ללא גלוטן

כף וחצי שמרים יבשים

כוס וחצי סוכר

3 ביצים

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

מיץ סחוט טרי מלימון אחד

רבע כוס שמן

2 כוסות מים

לטיגון:

שמן

למילוי:

ריבה שאוהבים

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק לפחות 7 דקות.

באינסטגרם של יפעת רגב מחכים לכם המון מתכונים מטריפים, לחנוכה ובכלל

2 משמנים היטב את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לחצי שעה לפחות (אני התפחתי בתנור מחומם ל-50 מעלות לא בטורבו).

3 משמנים שוב את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים יפים ועגולים של 60 גרם כל אחד.

4 מניחים כל כדור בצק על ריבוע של נייר אפייה ומסדרים בתבנית תנור.

5 משמנים היטב את כדורי הבצק ומניחים להתפחה של בערך 50 דקות (אם מתפיחים בתנור מספיקה התפחה של 30-40 דקות).

6 מחממים שמן לטיגון (הטמפרטורה צריכה להיות 160 מעלות) ומטגנים את הסופגניות. ממלאים בריבה או במה שאוהבים.

מתכונים לחנוכה

למתכון המלא היכנסו לאתר פשוט לאפות של יפעת רגב

בהצלחה!