אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

ספינג' מרוקאי

הסופגניות של המרוקאים, שיש הטוענים שהן הן המקור לסופגניות שכולנו מכירים

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 03/12/23 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילוגרם קמח

170 גרם סוכר

800-850 מ"ל מים חמימים

1 כף שטוחה מלח

50 גרם שמרים טריים

חצי קילוגרם סוכר לציפוי

שמן תירס לטיגון

אופן ההכנה:

1. בצק לספינג': לשים במרץ את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד שהבצק מרגיש אלסטי. אל תיבהלו אם הבצק דביק, הוא צריך להיות כזה. אם תוסיפו עוד ועוד קמח, הספינג' ייצא יציקה. מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה. "מפילים" את הבצק ולשים כדקה. מכסים שוב בניילון, ומתפיחים חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעמיים.

2 לקראת סוף התפיחה מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מקרבים את קערת בצק הספינג' למחבת, ומכינים בצד קערה עם מים פושרים. טובלים את הידיים במים, נוטלים מעט מבצק הספינג' באצבעות, יוצרים חור בבצק בעזרת אותן אצבעות ממש, ומשליכים לשמן החם.

3 מטגנים מצד אחד עד שמזהיב, הופכים, וממשיכים בטיגון עד שגם הצד השני מוזהב. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג. טובלים את הספינג' בסוכר ומצפים אותו מכל צדדיו. אוכלים מיד.

לכל מתכוני הסופגניות

מתכונים לחנוכה

*המתכון עלה לראשונה ב-14/12/11