אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן

צ'ורוס ללא גלוטן

חנוכה הוא חג השמן וההזדמנות שלנו לטגן מכל הבא ליד, אבל אם כבר הספקתם למצות את הלביבות והסופגניות הרגילות, זה הזמן להשתדרג לצ'ורוס. חמימים, טעימים ובמתכון הזה של יונית צוקרמן גם בגרסה ללא גלוטן

יונית צוקרמן | mako green | פורסם 12/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

צ׳ורס בציפוי מייפל וקוקוס, וואו כמה שזה טעים! אל תגידו שלא הזהרתי כי זה טעים בטירוף ומתחסל בשניות. הגרסה שמצולמת כאן היא ללא גלוטן, אבל בחיים לא תרגישו בהבדל.

מרכיבים :

100 גרם חמאה

240 מ"ל מים רותחים 

2 כפיות סוכר חום/לבן

קורט מלח (רבע כפית)

כוס קמח ללא גלוטן

4 ביצים L

להגשה:

שבבי קוקוס

סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 שמים בקלחת חמאה, מים רותחים, סוכר ומלח ורק אז מדליקים להבה. מערבבים את כל המרכיבים עד שהכל נמס ומבעבע (רותח).

2 רק אחרי שהכל נמס ומבעבע מוסיפים כוס קמח ללא גלוטן ומערבבים עד לקבלת עיסה במרקם שדומה לפירה. מעבירים את העיסה לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מקררים את המסה במהירות נמוכה. זה לוקח בערך דקה-שתיים.

3 אחרי שהמסה התקררה מוסיפים ביצים: שמים ביצה ומתחילים לערבב עד שהיא נטמעת היטב ואז את הביצה השנייה, מחכים שגם היא תיטמע היטב וממשיכים עם שאר הביצים באותה דרך.

4 מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

5 מחממים שמן ל-165 מעלות ומתחילים לטגן: מזלפים באורך 3 ס"מ וגוזרים בעזרת מספריים או סכין.

6 מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים למסננת.

7 טובלים בסירופ מייפל ומגלגלים בשבבי קוקוס.

* אפשר להגיש גם עם גנאש שוקולד ,ריבת חלב,חמאת בוטנים ולא רק לטבול במייפל.