אוכל
צילום׃ שי מונטג, mako אוכל

לביבות פרסה

חנוכה זה חג של לביבות, אבל על מי אנחנו עובדים? אנחנו מתים על לביבות הכרישה שלנו כל השנה. הן עדינות וטעימות, ותמיד באות בול - להדלקת נרות חגיגית, לאורחים, לילדים וגם סתם ככה בתוך פיתה

רביבה אפל | רביבה וסיליה קניון G | פורסם 25/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

450 גרם פרסה, קצוצה

40 גרם חמאה או שמן

2 ביצים מספר 3

150 גרם פירורי לחם

מלח

פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מנקים את גבעולי הפרסה כך שישארו ללא עלים ירוקים וללא השורש. שוטפים היטב.

2 קוצצים לעיגולים ברוחב חצי ס"מ בערך.

3 מטגנים עם החמאה מבלי להשחים את הפרסה. מוסיפים מים עד שהפרסה מכוסה לחלוטין ומבשלים על אש קטנה עד שהפרסה מתרככת.

4 מניחים את הפרסה המטוגנת במסננת ומניחים לה להתקרר ולהגיר נוזלים.

5 לאחר הסינון מוסיפים לפרסה את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ויוצרים מהתערובת קציצות.

6 מטגנים בשמן עמוק (רצוי בשמן חמניות).

המתכון באדיבות רביבה וסיליה קניון G צמרת תל אביב

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות

>> כל המתכונים שלנו לחנוכה