צילום׃ צילום ביתי
לביבות תפוח אדמה בנינג'ה - אייר פרייר
באיחור אופנתי, החלטנו גם אנחנו ששומן בטני זה רע ושעל כן שווה להכין לביבות לחנוכה באייר פרייר, כלומר ללא טיגון בשמן. אחרי אי אלו ניסיונות הגענו לתוצאה משביעת רצון, והכל בזכות כמה טריקים קטנים. הנה תראו
הדר אליאס | mako
| פורסם 09/12/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10-12 לביבות בינוניות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים היטב ומגוררים (אין צורך לקלף)
בצל גדול, מגורר
ביצה
2 כפות קמח תופח
חצי כפית מלח
כף שמן זית
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הבצל ותפוחי האדמה המגוררים וסוחטים היטב בין כפות הידיים.
2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
3 מחממים את האייר פרייר ל-200 מעלות.


4 מכינים לביבות לא גדולות, מרססים את הסלסילה של הנינג'ה בספריי שמן ומסדרים אותן בסלסילה בשכבה אחת. מרססים ספריי שמן גם מלמעלה.
5 מטגנים באוויר חם כ-6 דקות, הופכים ומטגנים 6 דקות נוספות.
6 זוללים מיד.

הערות
- לנו הכמות הזאת של הלביבות לקחה שני סיבובים באייר פרייר. זה עדיין לא הרבה זמן, אבל אל תצפו להכין הכל במכה אחת.
- מי שמעדיפים לביבות בשרניות - שיכינו אותן בעובי כמו בתמונה העליונה. אם הפריכות חשובה לכם יותר - הכינו אותן דקות יותר, רק שימו לב שלא יוצאים שוונצים של תפוח אדמה מגורר, כי הם עלולים להישרף.
- לא כדאי לוותר על הבצל. בהיעדר טעמי הטיגון, התפקיד שלו אפילו גדל.
- אל תוותרו על כף השמן בתוך הבלילה. האייר פרייר מייבש, צריך לתת לו קונטרה.
- אפשר ומומלץ לרסס את הלביבות בשמן גם באמצע הדרך, אחרי שהופכים אותן.
- ואפשר כמובן להוסיף תבלינים לפי הטעם והחשק.




