דונאטס
הקונספט של אפיית דונאטס הוא די נדיר, ובכל זאת - את הדונאטס האלה אפשר גם לאפות. אם תשקיעו בציפוי וסוכריות משמחות, אנחנו מבטיחים לכם שלמרות התוצאה השונה (בכל זאת, טיגון זה טיגון) - השמחה עדיין תהיה שלמה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כ-22 דונאטס (תלוי בגודל):
500 גרם קמח לחם (זה חשוב במתכון הזה)
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
כוס ורבע (250 גרם) חלב פושר
1 ביצה L
60 גרם חמאה רכה
1 כף עראק
חצי כפית מלח
מחית וניל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 לשים את כל המרכיבים במיקסר במשך 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח (שימו לב, בחורף זה לוקח יותר זמן - לפחות שעה או שעה וחצי - וחשוב להיות סבלניים).
2 מוציאים את הבצק למשטח מעט משומן ופותחים אותו בעזרת מערוך לעובי של כ-2 ס"מ.
3 קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות ויוצרים חור באמצע עם צנתר או חותכן קטן.
4 מניחים כל דונאט על ריבוע של נייר אפייה וממתינים להתפחה נוספת (שוב, כשקר ההתפחה ארוכה יותר, יכולה לקחת כשעה).
5 מחממים שמן לחום של 160-165 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים (מכניסים אותם עם נייר האפייה, ואז מוציאים אותו בזהירות רבה).
6 מוציאים ומצפים בסוכר, סוכר וקינמון או ציפוי אחר לבחירתכם (כאן הן עם ציפויים קנויים).
** העראק בבצק הוא לא חובה, אבל עוזר לו לספוח פחות שמן בטיגון.
** רוצים לאפות? אפשר! מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים 12-15 דקות (זמני האפייה משתנים מתנור לתנור). התוצאה תהיה יותר לחמנייתית, אבל עדיין מצוינת.
בתיאבון!