אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

דונאטס

הקונספט של אפיית דונאטס הוא די נדיר, ובכל זאת - את הדונאטס האלה אפשר גם לאפות. אם תשקיעו בציפוי וסוכריות משמחות, אנחנו מבטיחים לכם שלמרות התוצאה השונה (בכל זאת, טיגון זה טיגון) - השמחה עדיין תהיה שלמה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 22/12/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כ-22 דונאטס (תלוי בגודל):

500 גרם קמח לחם (זה חשוב במתכון הזה)

1 כף (10 גרם) שמרים יבשים

כוס ורבע (250 גרם) חלב פושר

1 ביצה L

60 גרם חמאה רכה

1 כף עראק

חצי כפית מלח

מחית וניל

שמן לטיגון עמוק 

אופן ההכנה:

מתכונים לחנוכה

1 לשים את כל המרכיבים במיקסר במשך 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח (שימו לב, בחורף זה לוקח יותר זמן - לפחות שעה או שעה וחצי - וחשוב להיות סבלניים).

2 מוציאים את הבצק למשטח מעט משומן ופותחים אותו בעזרת מערוך לעובי של כ-2 ס"מ.

3 קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות ויוצרים חור באמצע עם צנתר או חותכן קטן.

4 מניחים כל דונאט על ריבוע של נייר אפייה וממתינים להתפחה נוספת (שוב, כשקר ההתפחה ארוכה יותר, יכולה לקחת כשעה).

5 מחממים שמן לחום של 160-165 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים (מכניסים אותם עם נייר האפייה, ואז מוציאים אותו בזהירות רבה).

6 מוציאים ומצפים בסוכר, סוכר וקינמון או ציפוי אחר לבחירתכם (כאן הן עם ציפויים קנויים).

לעוד מתכונים מצוינים של חנושה

** העראק בבצק הוא לא חובה, אבל עוזר לו לספוח פחות שמן בטיגון.

** רוצים לאפות? אפשר! מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים 12-15 דקות (זמני האפייה משתנים מתנור לתנור). התוצאה תהיה יותר לחמנייתית, אבל עדיין מצוינת.

עוד מתכונים לסופגניות

בתיאבון!