אוכל

סופגניות שום קטנטנות

סופגניות מלוחות או מתוקות? אנחנו אומרים: למה או או אם אפשר גם וגם? בגזרת המלוחות הרשו לנו להמליץ בלב שלם ומתפקע על סופגניות השום הקטנטנות האלה (ואל תדאגו, יש גם גרסה אפויה)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 31/12/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-40 סופגניות קטנטנות:

חצי קילו קמח לבן

1 כף שמרים

2 כפות סוכר

רבע כף מלח

כוס ורבע כוסות מים חמימים

ליטר שמן לטיגון

להברשה:

רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

מלח

להגשה:

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

עוד מתכוני סופגניות

מתכונים לחנוכה

1 לשים את מרכיבי הבצק בקערה (בידיים או במיקסר) 3-4 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

2 מברישים את הבצק במעט שמן (כדי שלא יתייבש) ומכסים במגבת לתפיחה של שעה במקום חמים, עד להכפלת הנפח.

3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח וקורצים כדורים קטנטנים בגודל קצת פחות מכדור פינג פונג.

4 יוצרים כדורים חלקים ויפים, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 15-20 דקות.

5 מחממים סיר עם שמן עמוק (השמן לא אמור להיות רותח אלא בטמפרטורה של 160 מעלות. אם אין לכם מדחום, פשוט לכו על הלהבה הבינונית).

6 מכניסים בזהירות את כדורי הבצק לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.

7 מוציאים את הסופגניות לתבנית מרופדת בנייר סופג, ומכינים את תערובת ההברשה: מערבבים בקערה פטרוזיליה, שמן זית, שום כתוש ומלח.

8 מערבבים את הסופגניות בקערה עם השום והפטרוזיליה, ומגישים עם שמנת חמוצה.

סופגניות שום קטנטנות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סופגניות שום קטנטנות|צילום: יעל קצב, mako אוכל
סופגניות שום - הגרסה האפויה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סופגניות שום - הגרסה האפויה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** מעדיפים לאפות את הסופגניות? במקרה זה עדיף להכין אותן גדולות יותר, בגודל של ככדור טניס, ולאפות כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. כשהסופגניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת שהכנו, מכסים ל-10 דקות ומגישים.

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!