סופגניות שום קטנטנות
סופגניות מלוחות או מתוקות? אנחנו אומרים: למה או או אם אפשר גם וגם? בגזרת המלוחות הרשו לנו להמליץ בלב שלם ומתפקע על סופגניות השום הקטנטנות האלה (ואל תדאגו, יש גם גרסה אפויה)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-40 סופגניות קטנטנות:
חצי קילו קמח לבן
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
רבע כף מלח
כוס ורבע כוסות מים חמימים
ליטר שמן לטיגון
להברשה:
רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מלח
להגשה:
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 לשים את מרכיבי הבצק בקערה (בידיים או במיקסר) 3-4 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
2 מברישים את הבצק במעט שמן (כדי שלא יתייבש) ומכסים במגבת לתפיחה של שעה במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח וקורצים כדורים קטנטנים בגודל קצת פחות מכדור פינג פונג.
4 יוצרים כדורים חלקים ויפים, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 15-20 דקות.
5 מחממים סיר עם שמן עמוק (השמן לא אמור להיות רותח אלא בטמפרטורה של 160 מעלות. אם אין לכם מדחום, פשוט לכו על הלהבה הבינונית).
6 מכניסים בזהירות את כדורי הבצק לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
7 מוציאים את הסופגניות לתבנית מרופדת בנייר סופג, ומכינים את תערובת ההברשה: מערבבים בקערה פטרוזיליה, שמן זית, שום כתוש ומלח.
8 מערבבים את הסופגניות בקערה עם השום והפטרוזיליה, ומגישים עם שמנת חמוצה.
** מעדיפים לאפות את הסופגניות? במקרה זה עדיף להכין אותן גדולות יותר, בגודל של ככדור טניס, ולאפות כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. כשהסופגניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת שהכנו, מכסים ל-10 דקות ומגישים.
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!