אוכל

סופגניות סינבון

תסמכו על יעל קצב שתדע להביא את טרנד הסינבון לחנוכה בדרך הכי טעימה שיש: סופגניות סינבון! לא סתם ציפוי סוכר וקינמון, גם מילוי מהמם כמו זיגוג של סינבון באריזה קטנה ומתוקה. חד משמעית, ככה מנצחים את חנוכה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 29/12/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 סופגניות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

חצי כפית מלח

רבע כוס (50 גרם) סוכר

כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרים טריים)

ביצה

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

כף ערק

כוס (240 מ''ל) חלב פושר

לטיגון:

ליטר שמן קנולה

למילוי:

250 גרם (מכל קטן) גבינת מסקרפונה/גבינה לבנה

70 גרם (7 כפות) אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית מחית וניל

כפית וחצי קינמון

500 מ”ל (2 מכלים קטנים) שמנת להקצפה

לציפוי:

רבע כוס סוכר

כפית קינמון

אופן ההכנה:

עוד מתכוני סופגניות

מתכונים לחנוכה

1 מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק במשך 5 דקות עד לקבלת בצק חלק. משמנים מעט את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (זה לוקח בערך כשעה וחצי- שעתיים).

2 לאחר שהבצק הכפיל את גודלו מרדדים אותו בעדינות על משטח עבודה מקומח לעובי של 1-2 סנטימטרים. קורצים עיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ ויוצרים כדורים. מניחים את הריבועים על יריעות של נייר אפייה ומכסים במגבת למשך 20-30 דקות להתפחה נוספת.

סופגניות סינבון של יעל קצב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סופגניות סינבון של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 אחרי שהסופגניות תפחו, מחממים בסיר שמן ל-160 מעלות. מטגנים כל סופגנייה משני הצדדים עד להזהבה (בערך 3 דקות מכל צד).

4 מכינים את המילוי: מקציפים את מצרכי המילוי ורק בסוף מוסיפים את השמנת להקצפה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד קצת קינמון או סוכר.

5 מעבירים את המילוי לשקית זילוף. מחוררים את הסופגניות (אפשר להיעזר בצנתר/סכין/קשית) וממלאים את הסופגניות בקרם.

6 מערבבים בצלחת עמוקה סוכר וקינמון וטובלים בה כל סופגנייה.

סופגניות סינבון (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סופגניות סינבון|צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!