אוכל

לביבות בטוסטר לחיץ

אחרי חמש הדלקות נרות שלמות לא רק שנמאס לנו לטגן, אפילו לאפות לביבות כבר אין לנו כוח. זה הזמן לשלוף את נשק יום הדין: לביבות בטוסטר, בלי טיפת אחת של שמן

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 30/12/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 לביבות:

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 בטטה בינונית, קלופה

1 בצל בינוני, קלוף

2 ביצים בגודל L

4 כפות קמח תופח

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

להגשה:

שמנת חמוצה

עירית או בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה:

עוד מתכוני לביבות

מתכונים לחנוכה

1 מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.

2 סוחטים את הנוזלים מהירקות המגוררים בעזרת מסננת או בין כפות הידיים.

3 מוסיפים ביצים, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד לאיחוד.

4 מרפדים את הטוסטר בנייר אפייה, יוצקים כמה כפות מהבלילה וסוגרים ל-5-10 דקות (תלוי בטוסטר). חוזרים על הפעולות עד שמסתיימת התערובת.

5 מגישים עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.

לביבות בטוסטר. ככה זה עובד (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לביבות בטוסטר. ככה זה עובד|צילום: יעל קצב, mako אוכל
לביבות בטוסטר. אפס שמן (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לביבות בטוסטר. אפס שמן|צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!