אוכל
צילום׃ תומר אומנסקי

עוגת סופגניות

איך הופכים סופגנייה למאכל מאוזן יותר? אופים אותה כמובן, במקום לטגן. ואיך שומרים שתישאר מפתה ולא תאבד את כל הקסם הסופגנייתי? זה קל: פשוט מבקשים מתומר אומנסקי להכין אותה

תומר אומנסקי | מגזין שופרסל | פורסם 30/11/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

50 גרם שמרים טריים (או 17 גרם שמרים יבשים)

150 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)

120 גרם ביצים (2 ביצים L) 

150 גרם סוכר

550 גרם יוגורט 3% שומן

10 גרם מלח (כפית גדושה)

למילוי:

ריבת תות (לפחות 500 גרם), או כל ממרח שאוהבים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק פרט למלח כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.

כל המתכונים לחנוכה

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעתיים (לזירוז התפיחה אפשר להכניס את הבצק לתנור שחומם מראש ל-40 מעלות. חשוב מאוד שהבצק יהיה מכוסה, כדי שלא ייווצר קרום).

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 90 גרם.

4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות. אם נשארים כדורי בצק אפשר לאפות אותן בנפרד, ביחד או ביחד בתבנית נוספת.

5 מורחים את הסופגניות בשמן, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח. 

6 אופים את הסופגניות ב-175 מעלות 25-30 דקות. מצננים.

7 מפזרים אבקת סוכר וממלאים את הסופגניות בריבה. רצוי לאכול חמים. אם לא אוכלים מיד, מחממים מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!