עוגת סופגניות
איך הופכים סופגנייה למאכל מאוזן יותר? אופים אותה כמובן, במקום לטגן. ואיך שומרים שתישאר מפתה ולא תאבד את כל הקסם הסופגנייתי? זה קל: פשוט מבקשים מתומר אומנסקי להכין אותה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים (או 17 גרם שמרים יבשים)
150 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
120 גרם ביצים (2 ביצים L)
150 גרם סוכר
550 גרם יוגורט 3% שומן
10 גרם מלח (כפית גדושה)
למילוי:
ריבת תות (לפחות 500 גרם), או כל ממרח שאוהבים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק פרט למלח כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעתיים (לזירוז התפיחה אפשר להכניס את הבצק לתנור שחומם מראש ל-40 מעלות. חשוב מאוד שהבצק יהיה מכוסה, כדי שלא ייווצר קרום).
3 מחלקים את הבצק לכדורים של 90 גרם.
4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות. אם נשארים כדורי בצק אפשר לאפות אותן בנפרד, ביחד או ביחד בתבנית נוספת.
5 מורחים את הסופגניות בשמן, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.
6 אופים את הסופגניות ב-175 מעלות 25-30 דקות. מצננים.
7 מפזרים אבקת סוכר וממלאים את הסופגניות בריבה. רצוי לאכול חמים. אם לא אוכלים מיד, מחממים מעט לפני ההגשה.
בתיאבון!