סופגניות אשל ממולאות בשוקולד
אין חנוכה בלי סופגניות אשל: הן טעימות, קלות ותמיד מצליחות. נכון שהן מספיק טובות בפני עצמן, אבל כיאה לחג הניסים - למה לא למלא אותן בשוקולד. מתעצלים לזלף? אפשר גם פשוט לטבול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 סופגניות ביס:
2 ביצים
3 כפות סוכר
2 גביעי אשל
חצי כפית תמצית וניל
גרידה מקליפת תפוז
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח (או קמח לבן+שקית אבקת אפייה)
כליטר שמן קנולה לטיגון
למילוי:
חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
רבע כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
לקישוט:
אגוזים מסוכרים
סוכריות שוקולד
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש מעט גושים - זה בסדר, ואם אתם מרגישים שחסרים לכם מעט נוזלים - הוסיפו 2 כפות חלב.
2 מחממים שמן בסיר. כשהשמן חם (שימו לב שהשמן לא חם מדי - אחרת הסופגניות יהיו מוכנות רק מבחוץ) יוצרים בעזרת 2 כפות (באחת מחזיקים בלילה ועם השנייה מורידים אותה לתוך השמן. השתדלו לעבוד יחסית קרוב לשמן) עיגולי בצק ומכניסים אותם לטיגון ל-2 דקות מכל צד. לרוב הסופגניות מתהפכות לבד, במידה ולא - אפשר לעזור להן בעזרת מזלג. מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3 מכינים את המילוי: מניחים בקערה שוקולד ושמנת מתוקה, וממיסים בפולסים במיקרו עד להמסה. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות בשוקולד.
4 מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומקשטים בעדשים, סוכריות או כל תוספת שאוהבים. בתיאבון!
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
*לא חייבים למלא את הסופגניות בשוקולד, אפשר גם רק לטבול אותן (כמו בסרטון).