אוכל

סופגניות אשל ממולאות בשוקולד

אין חנוכה בלי סופגניות אשל: הן טעימות, קלות ותמיד מצליחות. נכון שהן מספיק טובות בפני עצמן, אבל כיאה לחג הניסים - למה לא למלא אותן בשוקולד. מתעצלים לזלף? אפשר גם פשוט לטבול

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 25/12/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-30 סופגניות ביס:

2 ביצים

3 כפות סוכר

2 גביעי אשל

חצי כפית תמצית וניל

גרידה מקליפת תפוז

קורט מלח

2 כוסות קמח תופח (או קמח לבן+שקית אבקת אפייה)

כליטר שמן קנולה לטיגון

למילוי:

חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)

רבע כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)

לקישוט:

אגוזים מסוכרים

סוכריות שוקולד

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש מעט גושים - זה בסדר, ואם אתם מרגישים שחסרים לכם מעט נוזלים - הוסיפו 2 כפות חלב.

מתכונים לחנוכה

מתכונים לסופגניות

2 מחממים שמן בסיר. כשהשמן חם (שימו לב שהשמן לא חם מדי - אחרת הסופגניות יהיו מוכנות רק מבחוץ) יוצרים בעזרת 2 כפות (באחת מחזיקים בלילה ועם השנייה מורידים אותה לתוך השמן. השתדלו לעבוד יחסית קרוב לשמן) עיגולי בצק ומכניסים אותם לטיגון ל-2 דקות מכל צד. לרוב הסופגניות מתהפכות לבד, במידה ולא - אפשר לעזור להן בעזרת מזלג. מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3 מכינים את המילוי: מניחים בקערה שוקולד ושמנת מתוקה, וממיסים בפולסים במיקרו עד להמסה. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות בשוקולד.

4 מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומקשטים בעדשים, סוכריות או כל תוספת שאוהבים. בתיאבון!

סופגניות אשל ממולאות בשוקולד (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סופגניות אשל ממולאות בשוקולד|צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

*לא חייבים למלא את הסופגניות בשוקולד, אפשר גם רק לטבול אותן (כמו בסרטון).