אוכל
צילום׃ סטודיו אסם, יחסי ציבור

רוצים את זה פשוט: סופגניות קלאסיות מקמח שמרים

כבר נמאס ממתכונים מקוריים ומיוחדים, רוצים לטגן סופגנייה מסורתית של חנוכה: הנה המתכון הפשוט לסופגניות עגלגלות מקמח שמרים ובמילוי שוקולד או ריבה

| אסם | פורסם 02/12/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

4 כוסות קמח שמרים (560 גרם)

2 כפות שמן

3 חלמונים של ביצה

2 ביצים שלמות

1/2 כפית שטוחה של מלח

4 כפות סוכר

1 כוס (200 מ"ל) מים פושרים

2 כפות ברנדי

1 כף גרידת לימון

שמן לטיגון עמוק

למילוי ולציפוי:

ממרח שוקולד או ריבה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 שופכים לקערה את מרכיבי הבצק ומערבבים במיקסר באמצעות וו לישה במהירות בינונית למשך 5-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מעט דביק, ניתן להוסיף מעט קמח שמרים.

2 מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את עצמו (כשעה וחצי).

3 כשהבצק תפוח, מקמחים ידיים כדי שהבצק לא יידבק ולשים אותו להוצאת האוויר. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי כ-2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ-6 סנטימטר.

4 מעבירים את העיגולים למגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-½ שעה נוספת.

5 מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כ-4 ס"מ לפחות.

6 מכניסים את הסופגניות לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.

7 מוציאים את הסופגניות המוכנות ומניחים על נייר סופג.

8 ממלאים כל סופגנייה בעזרת מזלף עם פייה ארוכה בשוקולד או בריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני הסופגניות
>> לכל מתכוני הלביבות