מאפינס סופגניות
אל תזלזלו במאפינס האלה. מדובר בבצק של סופגניות לכל דבר, רק שבמקום לגלגל אותו לכדורים ולטגן - מכניסים אותו לתבנית של מאפינס כשבליבו כפית ריבה ושולחים לתנור. התוצאה מעולה, והצרבת? אצל אנשים אחרים, תודה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 סופגניות:
1 ק"ג קמח שמרים (או קמח רגיל + 2 כפות שמרים יבשים/50 גרם שמרים טריים)
רבע כוס סוכר
כפית וחצי מלח
2 ביצים
500 מ"ל חלב או מים חמימים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
ריבת פירות יער (או איזו שאוהבים), למילוי
אבקת סוכר, לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח.
2 מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב או המים ולשים כ-2 דקות, עד שהחומרים מתאחדים.
3 ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות, ואז להכניס את הבצק כשהוא מכוסה מגבת).
4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוקרים אותו בעזרת האצבעות עד שיוצא כל האוויר. מכסים ומעבירים למקרר לשעה (הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו).
5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים 12 עיגולים בתבנית מאפינס של 12 שקעים. מניחים באמצע כפית ריבה, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים היטב בקצוות. מתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
** שימו לב, הכמות במתכון מספיקה ליותר מתבנית מאפינס אחת.
חג שמח!