אוכל
צילום׃ קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

לביבות תרד של סבתא קלרה

את המתכון הזה אנחנו ממליצים לכם לשמור קרוב גם כי הוא קליל וטעים ממש, אבל גם כי פה בפנים מחכה לכם טיפ מנצח לחימום לביבות אפילו אחרי כמה ימים, כך שירגישו כאילו הרגע יצאו מהמחבת. וכן, אפשר גם לאפות

קרן ארגמן | קרן מקלילה את המטבח | פורסם 21/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סופגניות אוכלים רק בחנוכה, אבל לביבות? לביבות הן לכל השנה. הן יכולות להיות בסיס לארוחת ערב, או לככב בקופסת האוכל של הילדים, הן יכולות להיות מאוד מגוונות ואפילו בריאות. ולי, כמובן, יש דרכים להקליל אותן.

המתכון הבא הוא ללביבות התרד שסבתא קלרה שלי הייתה מכינה רק לי. סבתי הפולנייה, האהובה מכל, הייתה מבשלת ביצירתיות מאכלים מכל העדות, ותמיד מצאה דרכים חדשות להבריא מנות מושחתות ולהפתיע במטבח. כשאני מכינה את הלביבות שלה, המתובלות באהבה וגעגוע, אני מעבירה דרכן לבתי את החיבוק מסבתא שלא זכתה להכיר.

לפני הכל, כמה טיפים חשובים:

לביבות לא חייבים להכין ברגע האחרון

אפשר להכין את הלביבות (האלה ובכלל) מה ימים מראש, ולשמור במקרר (לא במקפיא). ממש לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 על טורבו. מסדרים את הלביבות בשכבה אחת על נייר אפייה, מחכים 5 דקות שתנור יתלהט ומכניסים אותן ל-4-5 דקות בלבד!

מבטיחה שהן יצאו פריכות וטעימות כאילו טוגנו הרגע.

האם אפשר לאפות לביבות?

רוב סוגי הלביבות יכולים לעבור תרגום לגרסה האפויה. אומנם לא כל הלביבות האפויות יהיו מוצלחות כמו המטוגנות, אבל אם זה חשוב לכם – שווה לנסות.

איך אופים לביבות? מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מסדרים עליו לביבות קטנות באופן מרווח, ומרססים בספריי שמן. אופים בחום 180 מעלות בטורבו במרכז התנור 25-45 דקות, תלוי בלביבות ובתנור.

מרכיבים :

ל-30 לביבות:

שקית תרד בייבי טרי (200 גרם. ככה לא צריך לשטוף, להפריד גבעולים, לבשל, לסנן ולסחוט)

3 כפות גבינה בולגרית 16%

4 כפות גדושות יוגורט 3%

2 ביצים

4 כפות גדושות קמח תופח

חצי כפית פלפל שחור טחון

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

 1 קוצצים את התרד דק-דק במעבד מזון.

2 מפוררים את הגבינה הבולגרית במזלג.

3 מערבבים את כל המרכיבים.

4 מחממים שמן במחבת רחבה. כשהשמן חם מעבירים אליו כפיות מהתערובת. כשצד ראשון משחים, הופכים בזהירות.

מחפשים טיפים ברורים לטיגון לביבות מושלם? רוצים עוד מתכונים מקוריים וקלילים ללביבות הכי טעימות? כל אלה מחכים לכם בחוברת הדיגיטלית לביבות שובבות.

>> לקבוצת הפייסבוק של קרן ארגמן קרן מקלילה את המטבח

לביבות תרד של סבתא קלרה (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
לביבות תרד של סבתא קלרה|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
לביבות תרד של סבתא קלרה - הטיגון (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
הטיגון|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
לביבות תרד של סבתא קלרה - המרכיבים (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
המרכיבים|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

>> והנה עוד מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

חג שמח!