צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
לביבות גבינה ורוויון מתוקות
הנה פשרה מהממת בשביל מי שמחכים לחנוכה רק בשביל לטחון סופגניות ומי שהמתינו שנה שלמה ללביבות חמימות: לביבות מתוקות. והן אפילו טעימות גם בלי הריבה
קרן אגם | mako אוכל
| פורסם 29/11/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% או 5%
200 מ"ל רוויון
2 ביצים גודל L
3 כפות (30 גרם) סוכר לבן
1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח תופח
חצי כפית אבקת קינמון
כפית מחית/תמצית וניל
מעט מלח
לטיגון:
שמן או חמאה
אופן ההכנה:
1 טורפים בקערה ביצים עם סוכר, מוסיפים גבינה ורוויון ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, וניל וקינמון ומערבבים שוב.
2 מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים את התערובת בצד ל-10 דקות.
3 מחממים מעט שמן או חמאה במחבת, ובעזרת מצקת מניחים על המחבת תלוליות מהתערובת. מטגנים 2 דקות, או עד שבועות קטנות מופיעות - ומיד הופכים ומטגנים עוד כדקה נוספת.

4 מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5 מגישים עם אבקת סוכר, סירופ מייפל או ריבה.
