אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות גבינה ורוויון מתוקות

הנה פשרה מהממת בשביל מי שמחכים לחנוכה רק בשביל לטחון סופגניות ומי שהמתינו שנה שלמה ללביבות חמימות: לביבות מתוקות. והן אפילו טעימות גם בלי הריבה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 29/11/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% או 5%

200 מ"ל רוויון

2 ביצים גודל L

3 כפות (30 גרם) סוכר לבן

1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח תופח

חצי כפית אבקת קינמון

כפית מחית/תמצית וניל

מעט מלח

לטיגון:

שמן או חמאה

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה ביצים עם סוכר, מוסיפים גבינה ורוויון ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, וניל וקינמון ומערבבים שוב.

2 מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים את התערובת בצד ל-10 דקות.

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

3 מחממים מעט שמן או חמאה במחבת, ובעזרת מצקת מניחים על המחבת תלוליות מהתערובת. מטגנים 2 דקות, או עד שבועות קטנות מופיעות - ומיד הופכים ומטגנים עוד כדקה נוספת.

לביבות גבינה וריוויון מתוקות בלי תוספת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ככה הן נראות לפני המייפל|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5 מגישים עם אבקת סוכר, סירופ מייפל או ריבה.

לביבות גבינה וריוויון מתוקות על מגש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לביבות גבינה וריוויון מתוקות על מגש|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל