חנוכה הוא תירוץ נפלא לחגוג – חנוכת בית, יום הולדת או סתם הדלקת נרות שהופכת לחגיגה בלתי מתוכננת עם הילדים... והחברים של הילדים... וההורים של החברים וכך הלאה. יש משהו נינוח באירוח בחנוכה, כי הוא קליל ובלתי מחייב. יש הרבה הזדמנויות כי החג מתפרס על פני שמונה ימים ויש מזג אוויר שמעודד אותנו התקבצות בבית. אין חוקים מלבד אחד – חייבות להיות סופגניות. ומה עושים כשרוצים לארח אבל לא מתחשק לטגן? קונים סופגניות פשוטות (בלי ריבה או ציפוי) ונותנים להם פרשנות אישית, לפי נסיבות החגיגה ולפי החשק. ברור לכם שהילדים ייהנו להצטרף למלאכה.
>> גם לכם יש רעיונות לשדרוג? ספרו לנו עליהם בפייסבוק של אוכל טוב
חשוב לציין שאם ממלאים את הסופגניות מראש הן יצטרכו להמתין לאורחים במקרר, כדי לשמור על הפיגורה שלהן וגם כי זה ממש טעים כשזה קר, כמו בריוש ממולא בגלידה, שאוכלים באיטליה. אפשרות אחרת היא להכין כמה מליות ולמלא לכל אחד לפי מה שהוא אוהב.
סופגניות טריקולד
בקומה אחת ממלאים בקרם שוקולד חלב ובקומה שניה בקרם שוקולד לבן ומעל הכל יוצקים רוטב שוקולד מריר שיורד מהקודקוד ומכסה את כל הכיפה. כמות השמנת המתוקה, מפוזרת בין השכבות, אבל כדי שיהיה לכם קל בקניות - למתכון כולו צריך 2 מכלים של 250 מ"ל.
חומרים למילוי 10 סופגניות:
לקרם שוקולד חלב:
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
180 מ"ל שמנת מתוקה
לקרם שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
180 מ"ל שמנת מתוקה
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
140 מ"ל (1/2 כוס + כף וחצי) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מביאים 200 מ"ל שמנת לרתיחה במיקרו או בסיר.
2. מניחים כל סוג של שוקולד בקערה נפרדת, יוצקים חצי כמות (100 מ"ל) שמנת רותחת לכל קערה, ממתינים כמה דקות ומערבבים. מצננים, מכסים ומקררים 6 שעות.
3. מקציפים כל תערובת שוקולד בנפרד עם 80 מ"ל שמנת – חצי מהכמות שנותרה – לקבלת מרקם קרמי. מקפידים שלא להקציף יותר ממה שצריך, כדי להימנע ממרקם גרגרי. מעבירים לשקי זילוף (עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
4. לפני ההגשה מכינים רוטב שוקולד: ממיסים את השוקולד עם השמנת במיקרו על על בן מארי (סיר אדים כפול), מערבבים למרקם חלק ונוזלי ושומרים חם.
5. חותכים כל סופגנייה לרוחב ל-3 שכבות, מזלפים קרם שוקולד חלב, מכסים בשכבת האמצע, מזלפים קרם שוקולד לבן, מכסים בשכבת הכיפה.
6. יוצקים מעל הכל רוטב שוקולד מריר ומגישים מיד.
עוד באוכל טוב:
סופגניות אלפחורס
לעוגייה הדרום אמריקאית הפריכה נולדה בת דודה ספוגית ולא פחות מתוקה.
חומרים למילוי 10 סופגניות:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס ריבת חלב
לציפוי:
100 גרם שבבי קוקוס טחון
לקישוט (לא חובה):
1/2 כוס ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים שמנת מתוקה במיקסר 3 דקות לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומטמיעים אותה בקצפת בהדרגה בלי לפגוע בנפח של הקצפת. טועמים ואם לא מספיק מתוק לטעמכם אפשר להוסיף עוד ריבת חלב לפי הטעם. מעבירים לשק זילוף (עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
2. ממלאים את הסופגניות ומצפים: חוצים את הסופגנייה לרוחב, ממלאים בקרם ריבת חלב (הכי נוח על ידי זילוף), סוגרים כמו כריך ומגלגלים בשבבי קוקוס. אם רוצים מקשטים בטיפת ריבת חלב בקודקוד כל סופגנייה.
* טיפ: אם רוצים להעצים את טעמו של הקוקוס קולים אותו מעט במחבת יבשה עד להזהבה קלה.
סופגניות תותים בשמנת
החורף היא עונתם הגדולה של התותים האדומים והמתוקים, שמוסיפים לנו המון צבע ורעננות לאפרוריות, אז מה יותר טבעי מאשר לשלב אותם בסופגניות החגיגיות שלנו.
חומרים למילוי 10 סופגניות:
סלסילת תותים שטופים, ללא עוקץ וקצוצים לקוביות קטנות
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. מכינים קרם שמנת חמוצה: מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר וסוכר וניל במיקסר במשך 3 דקות לקבלת קצפת רכה. מערבבים את הקצפת עם השמנת החמוצה בתנועות קיפול.
2. מוסיפים לקרם חצי מכמות התותים (את היתר שומרים להגשה), מערבבים ומעבירים לשק זילוף (עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
3. ממלאים את הסופגניות: פותחים מעט מכיפת כל סופגנייה ובעזרת סכין חופרים מכתש קטן ומוציאים מתוכן הסופגנייה כדי לפנות חלל למילוי. ממלאים בקרם של שמנת חמוצה ותותים ומקשטים בקוביות תותים ששמרנו. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
סופגניות היער השחור
קלאסיקה מהקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית שוקולד, קצפת ודובדבנים.
חומרים למילוי 10 סופגניות:
לדובדבנים:
30 דובדבנים חמוצים משומרים
1 כוס מנוזלי השימור
4 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
3 כפות ליקר דובדבנים או ליקר פירות אחר או ברנדי
לקרם שוקולד ולקצפת:
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
30 גרם שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה:
1. מכינים קרם שוקולד: מביאים 100 מ"ל שמנת לרתיחה במיקרו או בסיר.
2. מניחים שוקולד בקערה, יוצקים עליו שמנת רותחת, ממתינים כמה דקות ומערבבים. מצננים, מכסים ומקררים 6 שעות.
3. מכינים את הדובדבנים: מערבבים 2 כפות מנוזלי השימור עם קורנפלור להמסה. מבשלים את השאר עם סוכר עד שהוא נמס, מוסיפים את הקורנפלור המומס ומבשלים הכל 3 דקות או עד להסמכה. מצננים ומוסיפים ליקר ודובדבנים.
4. ממשיכים עם הקרם: מקציפים את השמנת שנותרה, מעבירים חצי מהכמות לשק זילוף עם צנתר משונן ואת היתר מקפלים לתערובת השוקולד הקרה ומעבירים לשק זילוף נוסף (עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
5. ממלאים את הסופגניות ומגישים: חוצים כל סופגנייה לרוחב ומספיגים את החלק הפנימי של החצאים בכף סירופ דובדבנים, מזלפים קרם שוקולד, מכסים ומקשטים את הכיפה בזילופי קצפת, 3 דובדבנים ושוקולד מגורר.
ועוד רעיונות:
סופגניות יומולדת – ממיסים שוקולד מריר (מינימום 100 גרם אבל הרבה יותר נוח לטבול בכמות גדולה) שבור לקוביות במיקרו או על בן מארי (סיר אדים כפול). כשהוא נמס לחלוטין מוסיפים כפית שמן לכל 100 גרם שוקולד ומערבבים. טובלים את הסופגניות בשוקולד המומס ומיד טובלים בסוכריות או מפזרים אותן מעל. חשוב לשמור על הרוטב חמים לאורך כל התהליך כדי שיישאר נוזלי וללא גושים.
סופגניית קרמבו – הופכים את הסופגנייה, יוצרים חור וממלאים בממרח מרשמלו. מצפים את הכיפה בשוקולד מומס (כמו בסופגניית יומולדת) ואם רוצים מזלפים טיפת ממרח מרשמלו לסימון התכולה.