אם אתם אוכלים כשר אתם כנראה מכירים את ג'יימי גלר, השפית החרדית, שחייתה שנים ארוכות בארצות הברית עד שעשתה לפני כמה שנים עלייה לבית שמש. גלר נחשבת למרתה סטיוארט של האוכל הכשר - מעמד שהיא זכתה לו בזכות ולא בחסד בזכות ספרי בישול, תוכניות בישול ומותג סרטונים מצליח בשם Jewlish. אבל גם מי שלא מכיר את גלר מכיר אולי את המתכון המיוחד שלה לסופגניות בשקית, שמרגיש טוב מכדי להיות אמיתי אבל אם אפשר לעשות ספוילר - נספר לכם שניסינו אותו בבית והוא אמיתי לגמרי.

מה הסיפור של הסופגניות בשקית?

בגדול, מדובר במתכון די שגרתי לסופגניות, אלא שבמקום מיקסר משתמשים בו בשקית זיפלוק (כלומר, כזאת עם סגירה). בתוך השקית מערבבים את המצרכים ובתוכה גם מתפיחים את הבצק, התפחה מזורזת בתוך מים חמים. איך זה עובד? ממתי מספיק לערבב מצרכים 2 דקות בשביל לפתח רשת גלוטן? אין לנו תשובות, אנחנו רק יודעים שזה עובד, ועובד טוב. 

אז כן, מהיום גם אנחנו נמנים עם המעריצים הרבים של המתכון הזה - ואם אתם עדיין לא מכירים אותו (מה הסיכוי?), ממליצים לכם בכל לב לנצל את החנוכה הקרוב ולנסות אותו בבית. יש טרנדים שמבוססים על אוויר חם. הטרנד הזה שווה כל מ"מ של הייפ.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

המרכיבים לסופגניות בשקית של ג'יימי גלר:

לבצק:
2 ורבע כפיות שמרים יבשים
כוס מים חמימים
3 כפות סוכר
כף ברנדי או קוניאק
קליפה מגוררת מלימון אחד
כף וחצי שמן
ביצה
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח 

לטיגון ומילוי:
שמן לטיגון עמוק
2 כוסות ריבה

סופגניות  (צילום: Natallia Harahliad, ShutterStock)
אין כזה דבר יותר מדי תמונות של סופגניות|צילום: Natallia Harahliad, ShutterStock

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים לשקית זיפלוק גדולה את מרכיבי הבצק לפי הסדר. סוגרים ולשים/מועכים בידיים, לערבוב טוב של המרכיבים (לנו זה לקח 2-3 דקות).

סופגניות בשקית - הכנת הבצק (צילום: צילום ביתי, אוכל טוב)
עד שכל המרכיבים מעורבבים|צילום: צילום ביתי, אוכל טוב
סופגניות בשקית - הבצק בתפיחה (צילום: צילום ביתי, אוכל טוב)
תופח להנאתו|צילום: צילום ביתי, אוכל טוב

2. מתפיחים את הבצק: ממלאים קערה גדולה במים חמימים ומכניסים את השקית עם הבצק לשעה.

3. מוציאים את הבצק מהשקית למשטח מקומח (הבצק אמור להיות דביק).

סופגניות בשקית - הבצק (צילום: Marija Nedovic, ShutterStock)
הבצק, דביק ומקומח|צילום: Marija Nedovic, ShutterStock

4. מרדדים את הבצק וקורצים סופגניות: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מקמחים את החלק העליון של הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס. את שארית הבצק מרדדים שוב וקורצים עיגולים נוספים.

סופגניות בשקית - מרדדים את הבצק (צילום: ffolas, ShutterStock)
מרדדים את הבצק|צילום: ffolas, ShutterStock
סופגניות בשקית - קורצים סופגניות בעזרת כוס (צילום: simonidadj, ShutterStock)
וקורצים סופגניות (אפשר בעזרת כוס)|צילום: simonidadj, ShutterStock
סופגניות בשקית - התפחה (צילום: weakiva, ShutterStock)
התפחה של חצי שעה|צילום: weakiva, ShutterStock

5. מתפיחים שוב: מכסים במגבת למשך 30 דקות.

6. מטגנים: מחממים שמן בגובה 5 ס"מ בסיר על להבה בינונית. מטגנים את הסופגניות (אם השמן מבעבע סביבן כשהן נכנסות לשמן, אבל לא בפראות – הוא בטמפרטורה הנכונה), בערך דקה מכל צד.

סופגניות בשקית - טיגון (צילום: Milosz_G, ShutterStock)
וטיגון - ב-5 ס"מ של שמן|צילום: Milosz_G, ShutterStock

7. מצננים וממלאים: מוציאים ומניחים על רשת צינון או צלחת עם נייר סופג. ממלאים את הסופגניות בריבה.