אוכל
mako אוכל
09.12.25

16 מטוגנים שנכנסו לנו ללב

זה הזמן להניח בצד את ייסורי המצפון, ולנצל את השמן שגם ככה יעבוד בקרוב שעות נוספות

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
צילום: בן שי

איזו פריכות! איזו רכות! איזה יופי של עוף מטוגן (וכן, הוא כשר). עוף מטוגן של בן שי

צילום: יעל קצב, mako אוכל

רק התחלנו לדבר על שמן, ונהיה לנו חשק לחצילים מטוגנים. איזה מזל שיש לנו את המדריך הזה, עם כל הכללים החשובים. חצילים מטוגנים

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אין כמו פרנץ' טוסט טרי מהמחבת בשבת בבוקר, ולמעשה גם בכל זמן אחר. זה הפרנץ' טוסט הכי טעים שהכנו. פרנץ' טוסט

צילום: אלונה זוהר, mako אוכל

אי אפשר מטוגנים בלי צ'יפס, אבל לא מדובר בצ'יפס שגרתי, אלא צ'יפס מירקות שלא חשבתם לטגן כמו קולרבי, שעועית ואפילו אפרסמון. 7 מתכונים לצ'יפס בלי תפוח אדמה

צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

סופר-קציצה. אין דרך אחרת לקרוא למפרום של יונית צוקרמן, שנימוח בפנים וקריספי בחוץ. טיפ מיונית: תשאירו לכם בצד כמה בלי רוטב ותאכלו בכריך עם חציל ומטבוחה. למתכון: המפרום של יונית צוקרמן

בהמשך יש לכם גם מתכון לטבעות בצל, אבל אם אתם מחפשים לעשות רושם, נסו לטגן בצל שלם חתוך לפלחים שמצפים בבלילה ואחרי הטיגון הוא נפתח כמו פרח יפהפה. למתכון: בצל שלם מטוגן

צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות

הקציצות האלה של רביבה וסיליה יגרמו לילדים לאכול וליהנות מקינואה. גם טעימות וגם מזינות. למתכון: קציצות קינואה של רביבה וסיליה

צילום: john shepherd, Istock

מדובר בלהיט אוכל רחוב שכובש את שוקי האוכל בארץ ובעולם, אבל האמת היא שמדובר במנה סופר כיפית שהכי קל להכין בבית. למתכון: פיש אנד צ'יפס

צילום: אפיק גבאי

העולם כבד עליכם? כי וואללה, 20 דקות מעכשיו יש לכם פה צלחת מלאה טבעות בצל בבלילת בירה. אתם רק צריכים לבחור בין קטשופ למיונז. למתכון: טבעות בצל

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הילדים מתים על נאגטס, אבל לא מתחשק לכם א. לצאת מהבית ב. לתת להם מזון מתועש? אין בעיה, תכינו להם (ולעצמכם) נאגטס בבית. למתכון: נאגטס ביתיים

צילום: באדיבות הקוסם

פלאפל זה עניין של טעם וגישה, אבל מבחינתנו זה של הקוסם היה ויישאר הכי טעים מכולם. למתכון: הפלאפל של הקוסם

צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בשביל צ'יפס בטטה מושלם צריך שני דברים: אחת, טיגון בשמן עמוק (אל תדאגו, הבטטות דווקא סופחות פחות שמן ככה), ושתיים: ובכן, בואו לגלות לבד. למתכון: צ'יפס בטטה

צילום: אסתי רותם, mako אוכל

מחפשים גיוון לארוחת הערב עם הילדים? הכינו כריך בפיג'מה - מעין פרנץ' טוסט משודרג עם גבינה נמתחת. למתכון: פרנץ' טוסט משודרג

צילום: דרור כץ

שבקיות – העוגיות המרוקאיות הכי בסיסיות, הכי טעימות, וכן - הכי מטוגנות שיש. למתכון: שבקיות

צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

לביבות תפוחי אדמה, לביבות בטטה, וגם קישואים או לביבות גבינות, לביבות ירק ושילובים אחרים. לכל מתכוני הלביבות

צילום: ענבל לביא, mako אוכל

קלאסיות ומיוחדות, מטוגנות ואפויות, מפוצצות קלוריות ושפויות, עם שמרים ובלי. לכל מתכוני הסופגניות