mako
פרסומת

המלך של חנוכה: 5 מתכונים לספינג'

הילדים אולי מחכים כל השנה לסופגנייה שלהם, אבל מביני העניין יודעים שהספינג'ים לוקחים אותה בסיבוב בלי ריבה ובלי קרמים, ככה כמו שהם חמים מהשמן ומצופים בסוכר. קבלו חמישה מתכוני ספינג' מושלמים לחנוכה

הדר אליאס
mako
פורסם: | עודכן:
ספינג' אוורירי של עדיקוש
ספינג'. המלך של חנוכה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
הקישור הועתק

הספינג' הכי אוורירי בעולם

הסוד של הספינג'ים האלה טמון בידיים: תצפו בסרטון בתנועת הלישה שמכניסה לבצק אוויר (ואם כבר צופים בסרטון - תשמעו את הפריכות של הביס הזה, וואו). זה ממש בסדר שהוא לא חלק, הוא לא אמור להיות, ועובדים עם ידיים רטובות.

ספינג' של עדיקוש

פה דווקא כן משתמשים במיקסר, ככה שהבצק יותר חלק, אבל עדיין צריכים לעבוד עם ידיים רטובות כשבוצעים את חתיכות הבצק, עושים בהן חור ומכניסים בזהירות לשמן. מה שהכי יפה בספינג'ים זה דווקא חוסר האחידות - כל אחד יוצא בצורה משלו ועם אופי משלו.

ספינג' אוורירי
ספינג' אוורירי | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

ספינג' של ארז קומרובסקי

אחרי שני מתכונים קלאסיים, קבלו את הטוויסט של ארז קומרובסקי, שמוסיף לבצק (שימו לב שהקמח במתכון כולל כבר את השמרים) שקדים קלויים טחונים בגסות.

פרסומת

ספינג' עם מייפל וקינמון

גרסה נוספת שלא לוקחת את הספינג' רחוק מדי מגרסת המקור, אבל במקום להוסיף לבצק אגוזים או שקדים, הם מגיעים כתוספת - סירופ מייפל, קינמון טחון שמערבבים עם הסוכר ואגוזי לוז מסוכרים, ככה שכל אחד יכול לבחור אם להוסיף או לא.

ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון
ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

ספינג' של אבי לוי

ואיך אפשר ספינג' מרוקאי בלי מתכון של אבי לוי? אומנם לוי חורג פה קצת מהקלאסיקה עם תוספת של קצפת, אבל לזה לא חובה: אפשר גם להכין את הקצפת ולהגיש ליד הספינג', ואם בכלל רוצים להתפנק אז להוסיף גם כמה תותים.

חג שמח!