אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

טונה צרובה על קרם כרובית

לא סתם אומרים שאנחנו אוכלים עם העיניים. אינה קראבצקי מגישה לכם מנה יפייפיה, פשוטה וכמובן, טעימה

אינה קראבצקי | גורמה בפיתה | פורסם 10/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

220 גרם טונה אדומה פרוסה למדליונים עבים
2 כפות גרגרי כוסברה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כרובית חתוכה לקוביות
שורש ג'ינג'ר
כוס חלב
10 תרמילים אפונת שלג (קופסה קטנה)
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן זית
חצי כפית שמן שומשום
כוס מים

כלים

סיר לבישול הכרובית
מערבל מזון
קערה עם מי קרח
צלחת לטונה
צלחת לתבלינים
מחבת לצריבת הטונה

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר חלב ומים עד להרתחה ומוסיפים את הכרובית והג'ינג'ר עד לריכוך. 2. טוחנים את תכולת הסיר במערבל מזון עד שמקבלים עיסה חלקה. 3. חולטים את אפונת השלג בסיר עם מים רותחים למשך עשר שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח. 4. מורחים בשמן זית את מדליוני הטונה. 5. מערבבים בקערה קטנה את גרגרי הכוסברה עם מעט פלפל שחור ומלח. את החלק העליון של הטונה טובלים בתערובת התבלינים. 6. צורבים את מדליוני הטונה, (2 דק' בכל צד) על מחבת חמה ומוציאים. 7. שמים באותה המחבת רוטב טריאקי, כף מים ונגיעה של שמן שומשום ומטגנים עד לשלב של קירמול. 8. להגשה, מורחים מהכרובית על צלחת הגשה, מניחים את הטונה, את אפונת השלג ומטפטפים מעט מהרוטב.