צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה
מרק עגבניות ופלפלים קר
מי אמר שמרק עגבניות צריך להיות חם? בואו לטעום מרק ספרדי מרענן וטעים עד כדי דמעות
אלקנה ביטון | גורמה בפיתה
| פורסם 06/07/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 ק"ג עגבניות
2 פלפלים ירוקים קצוצים
2 פלפלים אדומים קצוצים
1 בצל גדול
3 שיני שום כתוש
1/3 כוס שמן זית
1/2 כף חומץ הדרים
2 כפיות סוכר
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/3 כוס פירורי לחם
מעט טבסקו
1 כף מיונז
לחם כפרי להגשת המרק
פרוסות לחם להכנת הקרוטונים
אופן ההכנה:
1 חותכים פרוסות לחם לקוביות קטנות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל ומכניסים לתנור עד להשחמה.
2 חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותם וחותכים לקוביות קטנות.
3 מוסיפים את הפלפלים ואת כל המרכיבים האחרים ומערבבים היטב.
5 מעבירים בבלנדר, בערך שליש מתכולת הקערה בכל פעם, עד שמתקבלת משחה חלקה. מצננים היטב ומגישים.
6 מרוקנים לחם כפרי איכותי, משחימים אותו בתנור למספר דקות על מנת שייצא קריספי ומוזגים לתוכו את המרק ומפזרים את הקרוטונים.