אוכל
צילום׃ שי שרף, גורמה בפיתה

מרק עגבניות ופלפלים קר

מי אמר שמרק עגבניות צריך להיות חם? בואו לטעום מרק ספרדי מרענן וטעים עד כדי דמעות

אלקנה ביטון | גורמה בפיתה | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 ק"ג עגבניות

2 פלפלים ירוקים קצוצים

2 פלפלים אדומים קצוצים

1 בצל גדול

3 שיני שום כתוש

1/3 כוס שמן זית

1/2 כף חומץ הדרים

2 כפיות סוכר

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1/3 כוס פירורי לחם

מעט טבסקו

1 כף מיונז

לחם כפרי להגשת המרק

פרוסות לחם להכנת הקרוטונים

 

אופן ההכנה:

1 חותכים פרוסות לחם לקוביות קטנות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל ומכניסים לתנור עד להשחמה.

2 חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותם וחותכים לקוביות קטנות.

3 מוסיפים את הפלפלים ואת כל המרכיבים האחרים ומערבבים היטב.

5 מעבירים בבלנדר, בערך שליש מתכולת הקערה בכל פעם, עד שמתקבלת משחה חלקה. מצננים היטב ומגישים.

6 מרוקנים לחם כפרי איכותי, משחימים אותו בתנור למספר דקות על מנת שייצא קריספי ומוזגים לתוכו את המרק ומפזרים את הקרוטונים.

>> עוד מתכונים של גורמה בפיתה