אוכל

מרק עוף וקניידלך

אין כמו קניידלך טוב בארוחה משפחתית, ותאמינו לנו שאלו מעולים! בואו ללמוד מהמומחים איך עושים את זה נכון

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לציר עוף

1/2 ק"ג כנפיים עוף

גרון הודו

1 כנף הודו

2 גרונות עוף

עצם בקר

ראש סלרי חתוך לחתיכות גדולות

ראש פטרוזיליה חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לרצועות עבות

בצל גדול חתוך לרבעים

גרגירי פלפל שחור

מלח

3 ליטר מים

לקניידלך

3 ליטר ציר עוף

קמח מצה

2 ביצים

2 כפות שמן

1/4 כוס מים

כפית שטוחה מלח

כפית אבקת מרק

כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

אופן הכנת ציר העוף:

1 מנקים את העוף ומכניסים את כל הרכיבים לתוך סיר עם המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ- 3 שעות (3/4 שעה בסיר לחץ).

2 מסננים את הנוזלים במסננת דקה והציר מוכן.

אופן הכנת הקניידלך:

1 מקציפים במיקסר את הביצים, מוסיפים את השמן, מים, מלח, אבקת מרק, סודה לשתייה ומקציפים עוד דקה.

2 מוסיפים קמח מצה עד להיווצרות עיסה ומכניסים למקפיא למספר דקות.

3 מרתיחים את מרק העוף.

4 יוצרים קציצות ומחליקים למרק הרותח.

5 מבשלים בבעבוע עדין כרבע שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח