מרק עוף וקניידלך
אין כמו קניידלך טוב בארוחה משפחתית, ותאמינו לנו שאלו מעולים! בואו ללמוד מהמומחים איך עושים את זה נכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
לציר עוף
1/2 ק"ג כנפיים עוף
גרון הודו
1 כנף הודו
2 גרונות עוף
עצם בקר
ראש סלרי חתוך לחתיכות גדולות
ראש פטרוזיליה חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות עבות
בצל גדול חתוך לרבעים
גרגירי פלפל שחור
מלח
3 ליטר מים
לקניידלך
3 ליטר ציר עוף
קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כוס מים
כפית שטוחה מלח
כפית אבקת מרק
כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
אופן הכנת ציר העוף:
1 מנקים את העוף ומכניסים את כל הרכיבים לתוך סיר עם המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ- 3 שעות (3/4 שעה בסיר לחץ).
2 מסננים את הנוזלים במסננת דקה והציר מוכן.
אופן הכנת הקניידלך:
1 מקציפים במיקסר את הביצים, מוסיפים את השמן, מים, מלח, אבקת מרק, סודה לשתייה ומקציפים עוד דקה.
2 מוסיפים קמח מצה עד להיווצרות עיסה ומכניסים למקפיא למספר דקות.
3 מרתיחים את מרק העוף.
4 יוצרים קציצות ומחליקים למרק הרותח.
5 מבשלים בבעבוע עדין כרבע שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!