גלילות חציל ממולאות
חצילים ממולאים בכבד היושבים על סלט עלי רוקט חמצמץ ומחכים רק לכם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
2 חצילים
קילו כבד עוף
בצל חתוך לרצועות
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
צ'ילי חריף קצוץ
שמן זית
לרוטב
2 עגבניות חתוכות לקוביות (יש לשמור על הנוזלים)
בצל פרוס
5 שיני שום קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים חמים
מלח
פלפל
לסלט
עלי בייבי
בצל סגול חתוך לרצועות
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
כף שמן זית
כפית מלח
1/2 כפית פלפל גס
מיץ לימון
כלים
מחבת
רשת תנור
מחבת לכבדים
מחבת לחצילים
תבנית תנור
קערה לסלט
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
1 במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2 מוסיפים את הפלפל החריף, העגבניות ונוזליהן.
3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
4 מוסיפים כוס וחצי מים חמים.
5 טועמים ומתבלים.
הכנת החציל והכבד:
1 מקיזים דם בתנור על הרשת (להכשיר את הכבד), מטגנים במחבת עד לסגירה, ממליחים וקוצצים גס.
2 את החצילים חותכים לאורך לרצועות.
3 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים עד להשחמה. לאחר מכן יש לצנן את החצילים.
4 מניחים מעט מתערובת הכבד על קצה החציל ומגלגלים.
5 מסדרים את החצילים בתבנית ויוצקים עליהם את רוטב העגבניות.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות לכ 20 דקות.
הכנת הסלט:
1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה.