אוכל

רוסט הודו בתנור על מצע כרוב אדום

בואו לראות איך מכינים חזה הודו נפלא בפחות משעה. אינה קראבצקי מנפצת את המיתוס ומגישה מנה עסיסית, טעימה ומהירה

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 11/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חזה הודו שלם (חצי פרפר)

חצי כוס שמן זית

כף עלי תימין

כף עלי רוזמרין חתוך

2 כפות חרדל

מלח גס

פלפל שחור

כרוב אדום קטן חתוך דק

כף סוכר חום

4 כפות יין אדום

חופן פקאנים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

 

מרכיבים להכנת הטחינה:

טחינה גולמית

שן שום כתושה

מעט מים קרים

מיץ מחצי לימון

פטרוזיליה

מלח

אופן ההכנה:

1 את נתח ההודו משמנים היטב בשמן זית, וסוגרים במחבת מכל הצדדים עד שצבעו זהוב.

2 מוציאים את הנתח מהמחבת, מתבלים במלח ופלפל מושחים בחרדל ועלי רוזמרין, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.

3 בינתיים, מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית ומטגנים את הכרוב כשלוש דקות.

4 מוסיפים את הסוכר, כפית מלח ואת היין ומקפיצים כשתי דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים.

5 מוסיפים את הפקאנים ואת הפטרוזיליה ומורידים מהאש.

6 מוציאים את נתח ההודו מהתנור ונותנים לו מנוחה של 5 דקות לפני הפריסה (הבשר תמיד צריך לנוח לאחר הבישול אחרת כל הנוזלים יברחו). פורסים לעובי הרצוי.

7 מערבבים טחינה גולמית עם מים, שום כתוש, מיץ לימון ואם רוצים גם פטרוזיליה עד לידי בלילה אחידה.

8 במרכז הצלחת מסדרים כמות יפה מהכרוב ומעליו מניחים כמה נתחי רוסט, מעל הכול מטפטפים מעט טחינה וקצת שמן זית.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

 //www.mako.co.il/food-daily-recipe