אוכל

צלי כתום

תבשיל כתף עשיר ועסיסי המונח על מצע של פירה קרמי ורק מחכה להנעים לכם את החך

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 02/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 ק"ג צלי כתף שלם (נתח מס' 5)
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגורדים
2 מקלות סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצים
1 פלפל אדום
5 תפוחי אדמה קלופים
1 עגבנייה גדולה בשלה קצוצה
2 כפיות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
מים רותחים
שמן
כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור
פלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט

כלים

סיר גדול לבשר
כף עץ
סכין
קרש חיתוך
סיר לתפוחי אדמה
מרסק תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מטגנים בשמן על אש גבוהה את הבצל, הסלרי, השום והגזר עד שנהיה שקוף.

2 מפזרים על הבשר מלח ופלפל שחור ומעסים אותו.

3 מוסיפים לסיר את הבשר השלם וסוגרים אותו מכל צדדיו.

4 בינתיים, חותכים את הפלפל לקוביות קטנות ומוסיפים אותו לסיר עד לריכוכו.

5 מוסיפים את העגבנייה לתבשיל ומתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה.

6 מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה 1/3 הבשר.

7 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות 2.5 שעות.

8 הופכים את הבשר מידי חצי שעה ומוודאים שיש כמות מספקת של נוזלים.

9 מכבים את האש. מוציאים את הבשר מהסיר ומחכים שיצטנן. בינתיים טועמים את התיבול ומתקנים על פי הצורך.

10 חותכים את הבשר לפרוסות דקות ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד חצי שעה לאיחוד טעמים.

פירה תפוחי אדמה

1 מבשלים תפוחי אדמה ללא קליפתם.

2 מרסקים, מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט.