אוכל

קציצות בשר על בסיס לבבות ארטישוק

איזה כיף לחזור הביתה כשעל הכיריים מחכה לכם סיר קציצות עסיסיות, ותאמיניו לנו, אלו לא סתם קציצות

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 11/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

לתערובת הבשר:

1/2 ק"ג בשר טחון

1 תפוח אדמה קטן קלוף

1 פרוסת חלה (החלק הלבן)

חופן פטרוזיליה

שן שום

בצל קטן

שמן קנולה

ביצה

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס מים קרים

 

לארטישוק:

ראשי ארטישוק קפואים

קמח

ביצה טרופה

כורכום

פלפל אדום קצוץ

ראש סלרי חתוך גס

שמן קנולה

1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

אופן ההכנה לתערובת הבשר:

1 קוצצים במעבד מזון את תפוח האדמה, בצל, שום ופרוסת החלה. מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לקצץ.

2 מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, המלח והפלפל השחור, שמן הקנולה וקצת מים. מערבבים הכול היטב. נותנים לעיסה לנוח.

הכנת הארטישוק:

1 חולטים דקה את הארטישוק הקפוא במים רותחים עם מעט מיץ לימון.

2 לוקחים את לבבות הארטישוק, ממלאים בעיסה ויוצרים קציצה.

3 טובלים את הקציצה בקמח ואחר כך בביצה טרופה.

4 מטגנים במעט שמן כשהבשר לכיוון מטה. מחכים להשחמה קלה ולא הופכים.

5 בסיר רחב שמים מעט מים, ראש סלרי, פלפל אדום קצוץ, פלפל שחור וקורט מלח. מחכים לרתיחה.

6 מכניסים לסיר את לבבות הארטישוק ומבשלים באש נמוכה עד להכנה (כשעה).

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

//www.mako.co.il/food-daily-recipe