אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

עוגת טורט עם קצפת ותותים

סמדי בומבה מגישה לכם קינוח קטיפתי ואוורירי שיגרום לכולם לחכות לסוף הארוחה

סמדי וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 30/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 211 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

מרכיבים לטורט

7 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
2 כוסות קמח תופח

מצרכים למילוי

2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
2-3 כפות ריבת תות, מומסת במיקרו
תותים חתוכים לפרוסות

מצרכים לסירופ

1/2 כוס קוניאק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

הטורט:1 מקציפים את החלבון במיקסר עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמון עם השמן.3. כאשר הקצף יציב מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים את החלמון עם השמן לקצף.4. מוסיפים באיטיות את הקמח ומערבבים בתנועות עטיפה (קיפול).5. מחממים תנור לחום 180 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית (קוטר 28 ס"מ) ומכניסים לתנור לאפייה של 30-45 דקות.

הסירופ:1 בסיר קטן שמים את הקוניאק, המים והסוכר. מביאים לרתיחה ולצמצום, מכבים את האש ומניחים לסירופ להתקרר.

הקצפת:1 מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות סוכר במיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה.

בניית העוגה:1 חוצים את הטורט באמצע, הופכים, מטפטפים בעזרת היד על העוגה מהסירופ שהכנו, מורחים מריבת התות, וכך על שני החצאים.2. מערבבים חלק מהתותים עם הקצפת ושמים את התערובת על חצי מהטורט. מכסים בעזרת החצי השני.3. בעזרת לקקן מכסים בקצפת את הטורט, ומקשטים לפי הטעם בעזרת התותים שנשארו (כשמסדרים את פרוסות התותים צריך לשים לב שהקצה של התות מופנה כלפי פנים העוגה והחלק הרחב כלפי חוץ).4. יוצרים מסביב לעוגה שורה עליונה ושורה תחתונה של פרוסות תותים.5.מברישים במעט מהריבה המומסת את התותים המונחים על העוגה ומכניסים לשעתיים למקרר.