אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

כדורי אורז במלית בשר על אפונה

בואו ללמוד איך מכינים קציצות מדהימות שיפנקו לכם את האורחים, מבית סמדי בומבה

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 14/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לאורז

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
מעט מלח
1 ביצה
2-3 כפות קמח

לתערובת הבשר

250 גרם בשר טחון
1 בצל בנוני קצוץ
תפוח אדמה בנוני מגורר
חצי חבילה כוסברה קצוצה
רבע חבילה שמיר קצוץ
כף תבלין קציצות
1/3 כוס מים
מעט שמן
מלח

לתבשיל

חבילת אפונה
גבעול כרפוס חתוך לרצועות
עלי כרפס קצוצים
1 בצל קצוץ
רבע חבילה שמיר קצוץ
כפית כרכום
כף מרק עוף
1/2 כפית פלפל לבן
2 כפות שמן
מלח
חצי כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה.

2 מוסיפים בהדרגה את האפונה, השמיר, גבעול הכרפס, הכרכום, הפלפל הלבן, מרק העוף, מלח לפי הצורך ואת הסוכר. מוסיפים 2 כוסות מים. מרתיחים וסוגרים את הסיר.

3 מכינים אורז לבן לפי הוראות היצרן. לאחר שהוא מוכן ומצונן מעט, מוסיפים את הביצה והקמח, ליצור מעין בצק אורז.

4 את הבשר, מערבבים בקערה עם תבלין הקציצות, 1/3 כוס מים, מעט שמן ומלח לפי הצורך.

5 בינתיים, לוקחים כדור אורז (יש לעבוד בידיים רטובות) פותחים אותו מניחים במרכז כדור של תערובת הבשר וסוגרים. מכניסים לסיר עם האפונה. לא לגעת בקציצה עד שהיא מתקשה. עכשיו מפזרים את עלי הכרפס.

6 לתת לתבשיל להתבשל על להבה בנונית כ 20-25 דקות.