אוכל
תמונת AVI׃ none

מרנג עם תותים וקצפת

זהו לא סתם עוד מרנג, זוהי עוגת מלכים אמיתית! הכינו את עצמכם לפינוק מהחלומות

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למרנג

6 חלבונים (משקל של 200 גרם)
460 גרם סוכר
כפית וחצי חומץ
כפית וחצי תמצית וניל

לקרם

3 חלמונים
כף קמח
2 כפות קורנפלור
50 גרם חמאה
כוס ורבע תותים מרוסקים במעבד מזון
חצי כוס סוכר

לקצפת

מיכל שמנת מתוקה להקצפה
כף סוכר

לקישוט

10 תותים ללא גבעולים

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות הכי גבוהה, כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף 5 דק' עד שהקצף יציב וחזק. בשלב זה מוסיפים את התמצית הוניל והחומץ, ממשיכים להקציף עוד דקה. 2. על גבי צלחת עגולה רחבה (קוטר 26) מזליפים את הקצף ויוצרים מעין פירמידה, בשלב ראשון מזליפים על כל בסיס הצלחת (נשיקות קטנות צמודות אחת לשנייה) אח"כ מזליפים במעגל החיצוני בלבד כמות פחותה של נשיקות וכך הלאה. אמורה להיווצר מעין "אמבטיה" יפה. 3. מכניסים לתנור שחומם ל- 140 מעלות למשך 40 דק'. 4. בינתיים, מכניסים לסיר קטן את כל מרכיבי הקרם ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים. מניחים את הסיר על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. כשמגיע לרתיחה, מכבים את האש. לצנן. 5. מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף סוכר. 6. מקפלים את הקצפת עם קרם התותים המצונן. 7. מוזגים את הקרם לתוך העוגה (הצוננת) מקשטים בפלחי תותים. שומרים בקירור לפחות שעה לפיני ההגשה.