אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

חזה עוף ממולא בטטות, בצל וקינמון

מילוי בטטות מתקתק ונפלא שמשדרג את חזה העוף ומספק לכם הפתעה בכל ביס

אלקנה ביטון | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 06/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 חזה עוף שלמים

קמח

ביצה טרופה

פירורי פנקו

בטטה מקולפת ומגוררת

בצל סגול חתוך לקוביות

4 שיני שום חתוכות לפרוסות

כף סילאן

כפית קינמון

מלח ופלפל

מים רותחים

שמן זית

ספריי שמן

להגשה:

פלפל צהוב וירוק

גמבה

גזר

קולרבי

שום כתוש

שמן זית

אופן ההכנה:

המלית:

1 מטגנים את הבצל הסגול והשום בשמן זית.

2 סוחטים היטב את הנוזלים מהבטטה כדי שלא תהיה רכרוכית.

3 מוסיפים למחבת את הבטטה והקינמון.

4 אחרי ההזהבה מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ומערבבים. משאירים להתקרר.

העוף:

1 עושים כיס בחזה עוף נקי משומן, וממלאים בתערובת הקרה.

2 מגלגלים על ניילון נצמד למעין רול וקושרים.

3 מרתיחים מים בסיר, וכדי לחסוך בטיגון מבשלים את העוף עד שנהיה לבן בערך 5 דק'.

4 כשהעוף המבושל מתקרר טובלים בקמח, ביצה ופירורי פנקו, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

5 מרססים ספריי שמן ומכניסים לתנור על 180 מעלות עד השחמה.

6 חותכים את הגזר, הקולרבי, הפלפלים והגמבה לג'וליאנים, מקפיצים עם שמן זית ושום, ומסדרים על הצלחת.

7 חותכים את העוף, ומניחים על מצע הירקות.