אוכל

קציצות פרסה (כרישה) ברוטב טחינה ירוקה

קציצות נפלאות לחג הפסח, מבית אינה קראבצקי שיגרמו לכוווולם לבקש את המתכון

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

6-7 גבעולי כרישה פרוסים גס
250 גרם בשר טחון
2 ביצים קטנות
5 כפות פרורי מצה
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל
שמן קנולה לטיגון
לימון חתוך לפלחים לקישוט המנה
ליטר מים פושרים

לטחינה

טחינה גולמית
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
חצי זר פטרוזיליה
כוס מים קרים
2 שיני שום קלופות
1/2 לימון סחוט

כלים

סכין
קרש חיתוך
סיר לבישול הכרישה
קערה
נייר סופג
מחבת
מרית
קערה לרוטב

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הכרישה בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך, בערך כשעה.

2 מעבירים לקערה את הכרישה וסוחטים היטב את הנוזלים מהכרישה.

3 מוסיפים לכרישה את הבשר הטחון, פרורי המצה, אגוז המוסקט ומעט מלח ופלפל, מערבבים היטב ויוצרים קציצות שטוחות.

4 מטגנים בשכבת שמן יפה עד להזהבה משני הצדדים.

5 סופגים את השמן מהקציצות ומעבירים לצלחת.

6 להגשה: מסדרים את הקציצות בצלחת ובוזקים מעט טחינה מעל.

הכנת הטחינה:

1 טוחנים ומערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבירים לקערה שקופה.