קציצות פרסה (כרישה) ברוטב טחינה ירוקה
קציצות נפלאות לחג הפסח, מבית אינה קראבצקי שיגרמו לכוווולם לבקש את המתכון
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (25 מנות):
6-7 גבעולי כרישה פרוסים גס
250 גרם בשר טחון
2 ביצים קטנות
5 כפות פרורי מצה
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל
שמן קנולה לטיגון
לימון חתוך לפלחים לקישוט המנה
ליטר מים פושרים
לטחינה
טחינה גולמית
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
חצי זר פטרוזיליה
כוס מים קרים
2 שיני שום קלופות
1/2 לימון סחוט
כלים
סכין
קרש חיתוך
סיר לבישול הכרישה
קערה
נייר סופג
מחבת
מרית
קערה לרוטב
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הכרישה בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך, בערך כשעה.
2 מעבירים לקערה את הכרישה וסוחטים היטב את הנוזלים מהכרישה.
3 מוסיפים לכרישה את הבשר הטחון, פרורי המצה, אגוז המוסקט ומעט מלח ופלפל, מערבבים היטב ויוצרים קציצות שטוחות.
4 מטגנים בשכבת שמן יפה עד להזהבה משני הצדדים.
5 סופגים את השמן מהקציצות ומעבירים לצלחת.
6 להגשה: מסדרים את הקציצות בצלחת ובוזקים מעט טחינה מעל.
הכנת הטחינה:
1 טוחנים ומערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבירים לקערה שקופה.