המבורגר עוף על מצע צ'אטני אגסים
המבורגר עסיסי בסגנון קצת אחר בשילוב פירותי ומגרה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
מרכיבים
3 אגסים אדומים בשלים חתוכים לקוביות
בצל סגול קצוץ
4 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות גס
3/4 כוס חומץ יין
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס צימוקים לבנים
3/4 כוס סוכר
2 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
כף קליפת תפוז מגורדת
פלפל אדום חריף נקי מחרצנים
מקל קינמון
מלח
פלפל
1/2 קילו עוף טחון
בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצים
שורש ג'ינג'ר קצוץ
כוס וחצי גרגרי תירס
2 בצלים ירוקים קצוצים
כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס פרורי לחם
2 ביצים
מעט שמן זית לשימון ומריחה
מלח
מלח גס
פלפל
עלי בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
הכנת הצ'אטני אגסים 1. שופכים לסיר קטן את החומץ, את מיץ התפוזים, צימוקים, סוכר, ג'ינג'ר, קליפת תפוז, פלפל אדום חריף, מקל קינמון, מעט מלח, מעט פלפל. מערבבים. 2. מוסיפים את הבצל, העגבניות ומחכים לרתיחה. לאחר מכן מבשלים כשעה עד לסמיכות כשל ריבה.
הכנת ההמבורגר |1. לערבב את העוף, בצל סגול, שום, ג'ינג'ר, תירס, בצל ירוק, פטרוזיליה, פרורי לחם, ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם. עד לתערובת אחידה. 2. לקחת טבעת המבורגרים ולמלא אותה בתערובת העוף. 3. לחמם מראש מחבת פסים, ולמרוח אותה במעט שמן 4. להניח את הטבעת עם התערובת על המחבת ובזהירות לשלוף את הטבעת. 5. לחכות להשחמה ולהפוך. למרוח את ההמבורגרים במעט שמן זית. 6. להעביר את ההמבורגרים לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-5 דקות. 7. הרכבת המנה: להניח ערימת צ'אטני במרכז הצלחת, עליה להניח המבורגר, לפזר מעט מלח גס ולקשט בעלי בצל ירוק.