אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שניצה – שניצל ופיצה במנה אחת

קבלו מנה שלקחה שני מאכלים אהובים ופשוט יצרה שעטנז מושלם - פיצה שניצל! בחלומות שלנו לא ראינו את זה מגיע, אבל וואו, איזה כיף שהשניצה הזאת נכנסה לחיים שלנו. ותודה למסעדת הלנה בנמל

עמוס שיאון | הלנה בנמל | פורסם 21/02/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.3 208 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לשניצל:

חצי קילו חזה עוף, פרוס לנתחי שניצלים

מלח

פלפל שחור

2 ביצים M

חצי כפית עלי תימין

כף חרדל גרגירים

חצי כוס קמח

כוס וחצי פירורי לחם

לרוטב:

2 כפות שמן זית

שן שום, פרוסה

4 עלי אורגנו (ניתן להשתמש גם באורגנו יבש)

חצי קילו עגבניות שרי תמר, חצויות (או כל סוג אחר של עגבנייה)

מלח

פלפל שחור

להגשה:

150 גרם מוצרלה מגוררת

10 פרוסות פפרוני

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם השניצלים: מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.

2 טורפים בקערה את הביצים, התימין והחרדל.

3 מניחים בשתי צלחות נפרדות את הקמח ואת פירורי הלחם.

4 מחממים מחבת עם שמן עמוק, טובלים את חזה העוף בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים ולבסוף בפירורי הלחם, לציפוי. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

5 מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן הזית את השום והאורגנו. לפני שהשום מזהיב מוסיפים את העגבניות. 

6 מבשלים את הרוטב על אש נמוכה, עד שהעגבניות מתפרקות ונמסות (ניתן לטחון לרוטב עגבניות חלק בעזרת הבלנדר או להשאיר כרוטב עגבניות גס). מתבלים.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

שניצה - שניצל ופיצה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מנה שקופידון רקח|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

8 יוצקים לתבנית חסינת חום את הרוטב, מסדרים עליו את השניצלים, עליהם מפזרים את המוצרלה ולבסוף מסדרים את פרוסות הפפרוני.

9 מכניסים לתנור ל-8-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.