אוכל

תבשיל קציצות ברוטב אדום

מתכון פשוט ומנצח לקציצות עסיסיות, מפתות ומתובלות היטב מבית אלקנה ביטון

אלקנה ביטון | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 02/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 174 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לקציצות

קילו בשר טחון
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצים
2 ביצים
3 פרוסות חלה
מלח
פלפל
כמון

לרוטב

2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל פרוס
שום
4 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים רותחים
1/4 כוס מים קרים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקציצות:

1 משרים חלה בקערה עם מים.

2 מוסיפים את הירק הקצוץ אל הבשר ומוסיפים בהדרגה מהמים הקרים.

3 שוברים את הביצים לתוך התערובת.

4 סוחטים את הלחם ומוסיפים לתערובת עם מלח, פלפל, כמון ויוצרים תערובת אחידה.

אופן הכנת הרוטב:

1 שמים שתי כפות שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל והשום.

2 אחרי הזהבה של הבצל מוסיפים עגבניות עם הנוזלים שלהן.

3 מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.

4 מוסיפים כוס וחצי מים חמים מפני שהמחבת חמה ואנחנו לא רוצים להאט את תהליך הבישול.

5 טועמים, מתבלים, מכניסים קציצות.

8 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד חצי שעה.