תבשיל קציצות ברוטב אדום
מתכון פשוט ומנצח לקציצות עסיסיות, מפתות ומתובלות היטב מבית אלקנה ביטון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
לקציצות
קילו בשר טחון
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצים
2 ביצים
3 פרוסות חלה
מלח
פלפל
כמון
לרוטב
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל פרוס
שום
4 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים רותחים
1/4 כוס מים קרים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה:
אופן הכנת הקציצות:
1 משרים חלה בקערה עם מים.
2 מוסיפים את הירק הקצוץ אל הבשר ומוסיפים בהדרגה מהמים הקרים.
3 שוברים את הביצים לתוך התערובת.
4 סוחטים את הלחם ומוסיפים לתערובת עם מלח, פלפל, כמון ויוצרים תערובת אחידה.
אופן הכנת הרוטב:
1 שמים שתי כפות שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל והשום.
2 אחרי הזהבה של הבצל מוסיפים עגבניות עם הנוזלים שלהן.
3 מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
4 מוסיפים כוס וחצי מים חמים מפני שהמחבת חמה ואנחנו לא רוצים להאט את תהליך הבישול.
5 טועמים, מתבלים, מכניסים קציצות.
8 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד חצי שעה.