אוכל

דג חריף

דג עם פלפל חריף וסלט גזר מרוקאי: ככה מקבלים את השבת כמו שצריך

מרים טפירו | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לדגים

4 פילטים של בורי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
1/4 ק"ג גזר קלופים וחתוכים לרצועות עבות
8 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לרצועות
זר כוסברה
ראש של שום מקולף
כפית פפריקה אדומה חריפה
כפית כורכום
כפית מלח
1/2 כוס שמן קנולה

לסלט הגזר המרוקאי

4 גזרים קלופים ומבושלים חתוכים לעיגולים.
4 שיני שום פרוסות
2 כפיות סחוג מרוקאי
1/4 כוס שמן זית
1 לימון קלוף וחתוך לקוביות
2 לימון סחוטים
1/2 זר כוסברה קצוץ
כף פפריקה אדומה
כפית כמון
1/2 כפית כורכום
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

כלים

סיר לבישול הדג
קערית לתיבול
סיר לבישול הגזר
קערה לערבוב הסלט

אופן ההכנה:

הדגים:

1 מרתיחים מים בסיר דגים (חצי סיר), מוסיפים את הגזר, תפו"א, הפלפלים החריפים והשום. מתבלים בכורכום ומכסים את הסיר. מרתיחים למשך 15 דקות.2. מוסיפים את הדגים, לרתיחה נוספת של 10 דקות.3. מערבבים בקערה שמן, מלח והפפריקה ושופכים לתוך הסיר.4. מבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות, ולקראת הסוף מפזרים את הכוסברה.

הסלט:

1 מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הגזר והכוסברה.2. מוסיפים את הגזר, מערבבים היטב ומפזרים כוסברה. 

>> לכל מתכוני השבוע

>> ההמלצות שלנו לארוחת החג: עיקריות, תוספות וקינוחים

>> הנה הארוחה שבנו לנו סמדי, אלקנה, אינה ואביבה

>> והנה ארוחת חג מעולה שתעלה לכם רק 200 שקל!