אוכל
תמונת AVI׃ none

קציצות אפויות ממולאות חצילים וטחינה

קחו קציצות משובחות ומתובלות טוב טוב, והוסיפו מילוי של חציל קלוי בטחינה. מה יצא? עוד הברקה של אלקנה

אלקנה ביטון | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 13/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו בשר בקר טחון

זר כוסברה

4 גבעולי בצל ירוק

זר פטרוזיליה

נענע

3 שיני שום קצוצות

2 חצילים גדולים

שמן זית

כפית מלח

כפית כמון

כפית פלפל שחור

ביצה

לימון

3 כפות טחינה

מלח, פלפל לבן ועוד מעט שום כתוש

לסלט:

מלפפון

עגבנייה

גמבה

שום

חצי צרור כוסברה

שמן זית

לימון

מלח

פלפל

פלפל לבן

לטחינה:

טחינה גולמית

לימון

מים

שן שום קצוצה

פטרוזיליה קצוצה

כלים:

מעבד מזון

קערה

קערה לחצילים

מסננת

תבנית תנור

קערה לטחינה

קערה לסלט

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:1 קוצצים כוסברה, בצל ירוק, פטרוזיליה נענע ושום במעבד מזון. 2. מוסיפים את הירק לבשר עם שמן זית, מלח, כמון, פלפל שחור וביצה. לשים את התערובת ויוצרים כדורים בגודל טניס ומכניסים למקרר לשעה.3. שורפים את החצילים על אש גלויה ואחרי קירור מוציאים את בשר החצילים ומניחים בקערה.4. מסננים את הנוזלים, סוחטים מעליו לימון ו- 3 כפות טחינה גולמית ומערבבים לתערובת אחידה.5. מוסיפים מלח, פלפל לבן ושום.6. ממלאים את קציצות הבשר בתערובת החציל ממש כמו קובה.7. מסדרים את הכדורים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל- 180 מעלות.אופן הכנת הסלט:1.    חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות מאוד.2.    קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לתערובת הירקות.3.    מתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ופלפל לבן.אופן הכנת הטחינה:1.    שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

>> לשאר המתכונים של השבוע