גלילות פרגית ובורגול
גלילות עסיסיות בסילאן רימונים ופיסטוקים קלויים
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לפילה והמשרה
4 פילטים של פרגיות
2 כפות סילאן
1/4 כוס יין אדום
מלח ופלפל גרוס
למילוי
בצל גדול, קצוץ
1/2 1 כוסות בורגול שהושרה חצי שעה במים רותחים
1/2 גזר מגורד
1 כף צנוברים
1 כף צימוקים
1 כף שקדים קצוצים
מלח
פלפל
זרעי כוסברה טחונה
1/4 כפית קינמון
1 כפית פפריקה אדומה
לרוטב
שמן זית
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
גרדת לימון
פלפל חריף מגורד
מלח ופלפל
2 כפות מיץ ליים
1/2 כפית ראס אל חנות (תבלין)
3/4 כוס יין אדום
שן שום
להגשה
עלי נענע
גרעיני רימונים
פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
1 משרים 4 פילטים של פרגית ב-2 כפות סילאן, רבע כוס יין אדום ומלח ופלפל גרוס.
2 מרדדים כל פילה לעלה לא דק מדי ע"י דפיקה עם פטיש שניצלים. רצוי לעשות זאת בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד.
להכנת המילוי:
3 מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבורגול, הגזר המגורד, צנוברים, צימוקים, שקדים, מלח, פלפל, זרעי הכוסברה, הקינמון והפפריקה. מקפיצים הכל יחד במשך כמה דקות.
4 מניחים מעט מהמילוי על כל פילה ומגלגלים למעין רולדה. עוטפים ואוטמים בנייר כסף.
5 את הרולדות המוכנות והאטומות מכניסים לסיר עם מים רותחים לכ-10 דקות.
להכנת הרוטב:
1 במחבת עם שמן זית חם מערבבים יחד את הסילאן, רכז רימונים, גרדת הלימון, פלפל, ליים, ראס אל חנות, יין ושום. מערבבים עד להסמכה קלה.
2 מכניסים את הרולדות, ללא נייר הכסף לרוטב למשך מספר דקות נוספות עד להשחמה.
להגשה:
1 מסדרים את הגלילות, שופכים מעל רוטב ומפזרים עלי נענע, גרעיני רימונים, ופיסטוקים קלויים קצוצים, ומגישים.