אוכל

גלילות פרגית ובורגול

גלילות עסיסיות בסילאן רימונים ופיסטוקים קלויים

אליהב שאשון | mako אוכל | פורסם 27/12/11 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפילה והמשרה

4 פילטים של פרגיות

2 כפות סילאן

1/4 כוס יין אדום

מלח ופלפל גרוס

למילוי

בצל גדול, קצוץ

1/2 1 כוסות בורגול שהושרה חצי שעה במים רותחים

1/2 גזר מגורד

1 כף צנוברים

1 כף צימוקים

1 כף שקדים קצוצים

מלח

פלפל

זרעי כוסברה טחונה

1/4 כפית קינמון

1 כפית פפריקה אדומה

לרוטב

שמן זית

2 כפות סילאן

2 כפות רכז רימונים

גרדת לימון

פלפל חריף מגורד

מלח ופלפל

2 כפות מיץ ליים

1/2 כפית ראס אל חנות (תבלין)

3/4 כוס יין אדום

שן שום

להגשה

עלי נענע

גרעיני רימונים

פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

1 משרים 4 פילטים של פרגית ב-2 כפות סילאן, רבע כוס יין אדום ומלח ופלפל גרוס.

2 מרדדים כל פילה לעלה לא דק מדי ע"י דפיקה עם פטיש שניצלים. רצוי לעשות זאת בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד.

להכנת המילוי:

3 מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבורגול, הגזר המגורד, צנוברים, צימוקים, שקדים, מלח, פלפל, זרעי הכוסברה, הקינמון והפפריקה. מקפיצים הכל יחד במשך כמה דקות.

4 מניחים מעט מהמילוי על כל פילה ומגלגלים למעין רולדה. עוטפים ואוטמים בנייר כסף.

5 את הרולדות המוכנות והאטומות מכניסים לסיר עם מים רותחים לכ-10 דקות.

להכנת הרוטב:

1 במחבת עם שמן זית חם מערבבים יחד את הסילאן, רכז רימונים, גרדת הלימון, פלפל, ליים, ראס אל חנות, יין ושום. מערבבים עד להסמכה קלה.

2 מכניסים את הרולדות, ללא נייר הכסף לרוטב למשך מספר דקות נוספות עד להשחמה.

להגשה:

1 מסדרים את הגלילות, שופכים מעל רוטב ומפזרים עלי נענע, גרעיני רימונים, ופיסטוקים קלויים קצוצים, ומגישים.