אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

עוף עם שקדים וסלט חסה

עוף פריך עם ציפוי שקדים ויין לבן, שהופך אותו לשחום מתקתק. יחד עם סלט החסה המרענן, קיבלתם ארוחה מושלמת

איציק הראל | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 04/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעיים עוף עם הפולקע

1/2 כוס שקדים קלופים

1/2 כוס יין לבן

1/2 כוס ציר עוף

מלח ופלפל שחור

לסלט

חסה אמריקאית

2 עגבניות

2 גבעולי בצל ירוק

3 כפות פקאנים מסוכרים

3 כפות חומציות

3 גבעולי עלי סלרי

לרוטב

2 כפיות חרדל

2 כפיות מיונז

חצי כוס שמן קנולה

1 כפית סויה

2 כפיות אבקת שום

1 כפית מיץ לימון

1/4 כוס מים

2 כפיות סוכר

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העוף במים עד לעשייה חלקית למשך חצי שעה. מוציאים את העוף ושומרים על הנוזלים.

2 מטגנים את השקדים בסיר עד שמקבלים צבע חום.

3 מוציאים את השקדים ומרסקים אותם במעבד מזון.

4 בסיר שבו טוגנו השקדים שמים מעט שמן, יין לבן, ציר מהעוף שבושל, מים, מלח, פלפל. שחור ושקדים קלויים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

אופן הכנת הסלט והרוטב:

1 חותכים את הירקות ומניחים בקערה.

2 מערבבים את רכיבים הרוטב לכדי בלילה ומוסיפים לסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?